• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepice po selsku
Napište svůj komentář k receptu

Slepice po selsku

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepice po selsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks slepice
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka tymián
    • 2
      dl červené víno
    • 100
      g žampiony
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slepici uvaříme v mírně osolené vodě a naporcujeme.
2
Česnek utřeme se solí, pepřem a jednotlivé porce potřeme. Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, vložíme porce slepice, podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka.
3
Potom maso vyjmeme, vzniklou šťávu zalijeme vínem, přidáme na plátky nakrájené žampiony a koření. Povaříme a zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
4
Vložíme slepici a v omáčce dodusíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Jednoduché kuře (slepice) na paprice

Kuře po selsku

Kuře po selsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 15:46

    Slepici nejdřív uvařím v papiňáku, sloupnu ji z kůže, naporcuji a potom dusím v omáčce, až maso odpadává od kostí. Takhle to máme rádi, ale můžete i jinak. Dostávám slepice od maminky a ty podřebují hodně teplíčka, aby změkly. :-)) S kupovanými musíte opatrněji.

  • jana ponáhlá | 7. 9. 2006 12:07

    Paní Lorencová,nechci být rýpal, ale když je slepice UVAŘENÁ, proč ji ještě dusíme doměkka? Nemá být slepice OVAŘENÁ, aby dušením získala na chuti po ingrediencích a oři tom změkla?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Hladká mouka Olej Slanina Slepice Sůl Tymián Zakysaná smetana Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

155
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
81
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
46
Tousty do školy
Tousty do školy
41
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
29
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Slepice po selsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact