• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehané jablečné řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šlehané jablečné řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehané jablečné řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1,50
      dl mléko horké
    • 5
      ks jablka středně velká
    • 1
      balíček skořicový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • šlehačka na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny. Po lžících přidáváme horké mléko a stále šleháme. Bílky vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a zbytkem cukru do husta. Pozor - trvá to déle než normálně, ale vyšlehat to jde! Ke sněhu přidáváme postupně žloutkovou pěnu a mouku smíchanou s práškem do pečiva - řádně promícháme - ale ne nijak prudce, aby sníh nespadl! Do vymazané a vysypané formy dáme polovinu těsta, na něj vložíme nastrouhaná jablka se skořicovým cukrem a poklademe rozinkami. Na tuto vrstvu vložíme zbytek těsta. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme do růžova, horkovzdušná trouba na 170 °C asi 30 min., pak vypnout a ještě nechat 10 minut dojít.
2
Nelekejte se, ze začátku šlehání to je hodně řídké, ale po přidání té mouky to všechno zhoustne.
3
Po vychlazení můžeme zdobit šlehačkou.
4
Pro diabetiky je možná tato varianta - změněné suroviny - 70 g sorbitu a 90 g fruktozy místo cukru, 200 g špaldové mouky, 100 g polohrubé mouky, jen skořici (ne cukr). Šlehačku buď vůbec vynechat, nebo použít tzv. rostlinnou - zn. Vian. Jinak postup je stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Řezníčková | 26. 1. 2009 14:05

    Už se těším, až vyzkouším. Všechny možné jablečné dobroty my doma můžeme!

  • ladislava staffenová | 26. 1. 2009 12:06

    Prosím o opravu v receptu špetkou SOLI - jinak jste na to přišly :-DDD ale je to zbyte čně zavádějící, omlouvám se

  • Di - | 26. 1. 2009 10:55

    Určitě ano. Díky soli se bílky lépe vyšlehají do tuha.

  • Jarka O. | 26. 1. 2009 10:37

    To bude určitě špetka soli, jedná se o překlep :-)

  • Blanka Vr. | 26. 1. 2009 10:34

    Asi mám hloupý dotaz, ale nerozumím popisu: bílky vyšleháme se špetkou sněhu. Že by to bylo se špetkou soli? Díky za upřesnění.

  • Jarka O. | 26. 1. 2009 10:01

    Ukládám a už se těším, až mi bude lépe :-)

  • varecka varecka | 25. 1. 2009 17:37

    včera jsem pekla a jefakt výborný!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Jablka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořicový cukr Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Plněné langoše

Plněné langoše

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Domácí kečup
Domácí kečup
40
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
36
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

Kamera, klapka, Kurková! Česká modelka se objeví ve „dvojce“ Ďábel nosí Pradu

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Šlehané jablečné řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact