• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkový koláč s rebarborou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkový koláč s rebarborou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g cukr krupice
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 500
      g rebarbora - oloupaná, pokrájená na malé kousky
    • žmolenka
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vlažné máslo, mouku, prášek do pečiva, aroma a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme rovnoměrně v předem vymazaném a moukou vysypaném vyšším plechu. Na těsto poklademe lžící hromádky tvarohu, do kterého jsme zamíchali sypký pudink a cukr dle chuti.
3
Pak celé posypeme rovnoměrně pokrájenou rebarborou, kterou zasypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, máslo).
4
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
5
Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanina | 5. 5. 2016 18:28

    Hodne rychlý a hooooooodně dobrý koláč. Děkuji za recept.

  • evatp | 14. 6. 2015 12:02

    Koláč výborný, jen tvarohovou náplň jsem dělala z dvojité dávky. ;-)

  • Adéla | 6. 5. 2015 10:21

    Akorát půjde do trouby :-[ doufám, že bude výbornej <:-)

  • Zuzka Machačová | 23. 4. 2014 08:25

    Vřele doporučuji <:-) je opravdu výborný.

  • Edita | 30. 6. 2013 09:46

    Tvaroh dohromady s rebarborou k sobě pasují. Koláč je výborný, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkové aroma Vanilkový pudink Vejce Žmolenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Medovník V.

Medovník V.

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

43
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
41
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
31
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
30
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový tvarohový dort
Šlehačkový tvarohový dort
Šmolc, varianta postupu
Šmolc, varianta postupu
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact