• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkový koláč s rebarborou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkový koláč s rebarborou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 3
      ks vejce
    • 70
      g máslo - rozpuštěné
    • 250
      g cukr krupice
    • 280
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžička vanilkové aroma
    • 500
      g rebarbora - oloupaná, pokrájená na malé kousky
    • žmolenka
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vlažné máslo, mouku, prášek do pečiva, aroma a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme rovnoměrně v předem vymazaném a moukou vysypaném vyšším plechu. Na těsto poklademe lžící hromádky tvarohu, do kterého jsme zamíchali sypký pudink a cukr dle chuti.
3
Pak celé posypeme rovnoměrně pokrájenou rebarborou, kterou zasypeme žmolenkou (hrubá mouka, cukr, máslo).
4
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
5
Hotový koláč necháme vychladnout, pokrájíme na menší kousky a před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanina | 5. 5. 2016 18:28

    Hodne rychlý a hooooooodně dobrý koláč. Děkuji za recept.

  • evatp | 14. 6. 2015 12:02

    Koláč výborný, jen tvarohovou náplň jsem dělala z dvojité dávky. ;-)

  • Adéla | 6. 5. 2015 10:21

    Akorát půjde do trouby :-[ doufám, že bude výbornej <:-)

  • Zuzka Machačová | 23. 4. 2014 08:25

    Vřele doporučuji <:-) je opravdu výborný.

  • Edita | 30. 6. 2013 09:46

    Tvaroh dohromady s rebarborou k sobě pasují. Koláč je výborný, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Měkký tvaroh Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkové aroma Vanilkový pudink Vejce Žmolenka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Zavařování hub

Zavařování hub

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

105
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
104
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
98
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
81
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
81
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový mramorový beránek
Šlehačkový tvarohový dort
Šlehačkový tvarohový dort
Šmolc, varianta postupu
Šmolc, varianta postupu
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact