• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové řezy

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka
    • čokoláda
    • ořechy
  • Krém:
    • 500
      ml šlehačka
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • moučkový cukr dle chuti
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • káva uvařená silná
    • vaječný koňak trochu

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky - jednu vedlé druhé - a celou plochu piškotu polejeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, potřeme tím piškot a "pocákáme" vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
2
Poznámka: místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně "pevná".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • paní Adélka | 5. 10. 2006 16:51

    Paní Di, já jí kupuji v Delvitě, ale myslím, že ji budou mít v každém jiném větším obchodě či supermarketu. Mějte se krásně a šlehačce zdar:-)

  • Di | 4. 10. 2006 19:15

    Díky za radu, Adélko, myslím, že tu jsem ještě nikdy neviděla.

  • Di | 4. 10. 2006 16:54

    Samozřejmě máte pravdu. To bych si ale musela pamatovat, které značky jsem šlehala předtím. Otáčky jsou v pořádu, vždyť dříve se šlehalo ručně a jak byla šlehačka pevná (jenže nejspíš nebyla ošizená).

  • paní Adélka | 4. 10. 2006 15:49

    doporučuju používat šlehačku DELUXE v bíločerveném kelímku(žlutá je do omáček, modrá normální šlehačka, přesně nevím od které značky) . Má 40% tuku a skvěle se s ní pracuje, ztužovač s ní nikdy nepoužívám.. Stojí asi 17Kč. Mějte se hezky, hospodyňky:-)

  • Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 11:52

    Já jsem podle Terezčiny rady takhle šlehala trvanlivou šlehačku z Lidla na buchtu Bláznivá Mery a můžu potvrdit, že držela skvěle ještě třetí den:-)

  • Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 11:49

    Ono výrobca tie šľahačkové smotany šudí, nemajú toľko tuku ako deklaruje, potom sa zle šľahajú. Tú radu nám dali cukrárky z Carrefouru, ked sme sa pýtali, ako im tá šľahačka tak krásne drží. Ale problém je niekedy aj v šľahači. Ak má nízky počet otáčok, zle sa šľahá. Nie je ale výrobca ako výrobca, ja by som skúsila kúpiť smotanu od iného výrobcu a vyskúšať.

  • Di | 4. 10. 2006 09:57

    Terezko, já mám bohužel opačnou zkušenost. Hůře se mi šlehá trvanlivá šlehačka než ta čerstvá. Může to však být výrobcem, u Vás je to určitě někdo jiný než u nás v Praze.

  • Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 06:52

    Malá rada od cukrárky, ktorú som dostala : používať zásadne šľahačku s 3-mesačnou trvanlivosťou ( v krabičke ), vyšľahať do tuha, pridať troška práš. cukru a ešte dobre vyšľahať. Skutočne dobre drží. Tiež nikdy nepoužívam stužovač.

  • Di | 3. 10. 2006 14:06

    Máte pravdu, Jano, někdy se opravdu neušlehá do tuha, stále je to taková polořídká tekutina s pěnou a brzy se zase rozpustí.

  • airan | 3. 10. 2006 11:26

    Jani z VM, sdilim vas stesk po slehacce...nepamatuji si, ze jsem vubec pouzivala stuzovac! A musela jsem to delat metlickou, slehacem jsem parktar udelala maslo:-)) Ted to sleham, az se ze slehace kouri!

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 11:03

    Di, moc díky za radu, určitě to příležitostně vyzkouším. Připadá mně, že ta šlehačka už není to, co kdysi bývala.....

  • Di | 3. 10. 2006 09:38

    Ani já, paní Jano nepoužívám ztužovat, ale šlehačku svařím s trochou vanilkového cukru, nechám vychladnou a druhý den ušlehám. Šlehačka pak drží. jen jednou se mi ji vůbec nepodařilo ušlehat, ale to asi již byla chyba v materiálu.

  • Jana z VM | 3. 10. 2006 07:25

    Řezy jsem vyzkoušela, byly výborné !! Bála jsem se je moc polívat kávou s rumem, ale neměla jsem se bát, příště dám víc, je to výborné těsto ! Určitě je budu používat i na jiné recepty - třeba i s ovocem. Šlehačky se ztužovači moc nemiluju, nikdy se mi za celá léta nepodařilo vyšlehat je bez hrudek, příště dám bez ztužovačů, bude to lepší. Jenom mě mrzí, že u nás skoro nikdy neseženu Ramu ke šlehání, ta je určitě nejlepší. Ale celkově nám moc, moc chutnaly !!

  • Anonym | 28. 9. 2006 19:46

    tyto řezy jsou identické s nebeskými řezy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Naďa Lhotaková | 28. 9. 2006 18:31

    Řezy jsou výborné.Už jsem opsala recept ženským do práce.Hodnotím 1!Nenašla jsem doma vaječňák tak jsem nastrouhala čokoládu.

  • Iva Ticháčková | 27. 9. 2006 07:04

    Krájí se to perfektně i s důlky od vařečky. Nicméně, vše se má vyzkoušet, takže příště stříkačku. Zdravím.

  • Anonym | 26. 9. 2006 14:46

    Vařečkou tam uděláte velké díry. Když použijete stříkačku tak vám na povrchu nic nezůstane a bude se vám to dobře krájet.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 12:13

    Těsto na "Nebeské řezy" bude asi lehčí a kakao dodá také jinou chuť. Určitě vyzkouším, ale myslím, že otvory dělané "vařečkou" jsou lepší, protože těsto víc nasákne kávovou chuť.

  • Anonym | 26. 9. 2006 06:25

    Nebeské řezy jsou lepší. Když se káva s rumem (v nebeských je i kakao) vpraví přímo do těsta, tak to udělá krásné mramorování a celý piškot krásně provoní. Lepší je konzumovat až druhý den.

  • Jana z VM | 25. 9. 2006 15:37

    Takže, Iris, už se těším !!!

  • iris | 25. 9. 2006 13:58

    Jani určitě je vyzkoušejte.Pekla jsem v sobotu a byly skvělé. Je to rychlé a ještě rychleji snědené!!

  • JitkaH. | 25. 9. 2006 13:26

    Tohle je jen jiné těsto,jinak jsou tu už stejné Nebeské řezy,které jsou ohromné,přesto zkusím i tuhle variantu,určitě bude stejně dobrá.

  • Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 08:43

    Šlehačkové řezy - na polití piškotu je třeba 2 dcl kávy. 4 lžíce rumu jsou dostačující, ale záleží na chuti.

  • Jana z VM | 25. 9. 2006 07:15

    Já bych tento recept nazvala "Královské šlehačkové řezy"! Určitě, určitě hned příští týden vyzkouším !!

  • xy | 24. 9. 2006 15:10

    Kolik má být té kávy na 4 lžíce rumu, prosím?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Káva Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Šlehačka Vaječný koňak Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

419
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
201
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
94
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
89
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Diana Mórová zažila zdravotní komplikace na jevišti: Podezření na infarkt!

Diana Mórová zažila zdravotní komplikace na jevišti: Podezření na infarkt!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact