• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice. Vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Pečeme do zlatova a ještě teplé obalujem v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 3. 11. 2008 11:24

    Pekla jsem ho včera poprvé, jako takovou malou generálku na Vánoce a ne, že by nebylo dobré, ale vůbec nás nijak nenadchlo. Navíc to, které jsem dělala pak z druhé placky z odkrojků vůbec nevyfouklo a dokonce některé z první. Na zkoušku jsem udělala i pár přehnutých s náplní (jen jahodový džem) a to bylo mnohem lepší. A co teprve s nějakou dobrou náplní! Takže příště budu dělat jen plněné, ale takhle samotné asi už nee.

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:12

    Jo a ještě jsem si vzpomněla, dávala jsem polohrubou mouku, já to znám jen s polohrubou. Je to dobrota:)

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:01

    Tak já tohle cukroví naprosto miluju. Konečně takové, jaké dělala moje babička.S těstem se krásně pracovalo, poměr seděl. Dávala jsem Heru (jde i s máslem), Omegu jsem jednou zkoušela a podle mě z toho byla cítít.Těsto bylo krásně vláčné a při pečení se tvary krásně nafoukly. Řekla bych, že to chce ze začátku poměrně zprudka a pak ubrat, krásně se pak nafouknou.Po upečení vyválet v moučkovém cukru.Opravdu dobrota, doporučuji, jak na Vánoce, či svatby a jiné oslavy...a nebo jako teď já, jen tak:)

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2007 15:57

    Tak,někde se píše,že se má použít hl.mouka,někde polohr...Já jsem to tedy vyřešila po svém a dala jeden hrnek hladké druhý polohrubé.Dala jsem taky Heru,upekla a obalila v cukru.Je to opravdu vynikající.:o)

  • Hanička | 13. 12. 2007 09:32

    Já dávám 250g 100% tuku (Omega apod.), 250ml šlehačky a 500g hladké mouky. S těstem se pracuje perfektně. Placku válím 3-4 mm silnou,vykrajuji malé tvary.Je to rychlé, výborné.

  • Nininka | 8. 12. 2007 20:53

    Hera je lepší než Omega.

  • Anonym | 5. 12. 2007 18:09

    Já ho dělám taky každoročně a dělávala ho i moje mamča, když jsem byla malá. Tady dávám hladkou mouku (ale vyzkoušené to mám i s polohrubou, a jde to taky dobře) a to 2,5 hrníčku, jednu omegu (takže 100% tuk, rozhodně ne Heru) a jednu šlehačku

  • Petra | 3. 12. 2007 14:12

    Nevím jak ostatní.ale toto cukroví už dělám několik let a není na tom co pokazit. Jen dávám hladkou mouku a ne polohrubou a v každém případě omegu.Vykrajuji co nejmenší tvary a zapráší se po cukrovíčku. Krásné vánoce.

  • R. | 3. 12. 2007 12:18

    Dělala jsem je v sobotu a teda,nic moc,moc mě nenadchly,ani přítele...

  • Mefinka Mefinka | 3. 12. 2007 11:09

    Pod nazvem Šlehačkové cukroví - vyfukované je vlastne ten samy recept, jen na stejne mnozstvi tuku a slehacky je o jeden hrnek mouky vic. Jaky je tedy spravny pomer? Poradi nekdo?

  • JItka | 11. 12. 2005 13:38

    Je nutný 100% tuk, nebo stačí Hera? Děkuji.

  • Monika | 7. 12. 2005 16:24

    Já také dělávám variantu s Omegou, někdy přidám i vejce a trochu prášku do pečiva (pak přidat mouku, asi 500 g). Jsou z toho výborné kremrole. Je to vynikající všestranně využitelné těsto, i na slané záviny, šneky. V lednici vydrží cca 5 dní. V případě nouze lze na závin použít i zakysanou smetanu.

  • Simča Sládková | 7. 12. 2005 02:02

    Mám zaděláno těsto v lednici, ale překvapila mně ta Hera. mám tento recept odjinud a tam je 100% tuk (Omega a pod.) . Tak doufám, že to zítra dobře dopadne......Ta kamarádka, co mi recept dala má různá "vylepšení":Ořechové mušle: vykroj kolečka, naplň ořechovou náplní s rozinkama v rumu, přehni a spoj. Vznikne půlměsíček, který peču do růžova a obalím v moučkovém cukru s vanilkou.Nebo těsto + mleté liskové oříšky = rohlíčkytěsto + kakao + skořice + mletý oříšek = pracnytěsto + kokos = strojkovétěsto + mleté vlašské ořechy + kakao = ořechytěsto samotné = na košíčkytěsto rozválet, vykrájet tvary a potřít vejcem + posypat mák, kmín, sezam, hrubá sůl = na slanoA prý jde použít i na štrůdl místo lístkového. Tak nevím - má vůbec smysl se učit jiné těsto? :o))))

  • Alena | 6. 12. 2005 06:46

    Osvědčené, rychlé, jednoduché, výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Polohrubá mouka Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

127
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
68
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
45
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
30
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

Autor Dětí Nagana, režisér Dan Pánek: Oženil se!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact