• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 47
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      šlehačka
    • 3
      lžička kakao

Postup přípravy šlehačkové rolády

1
Z bílků ušleháme sníh, opatrně po jednom zašleháme žloutky, přidáme vanilkový cukr, mletý cukr, kakao a mouku. Vzniklé těsto na šlehačkovou roládu rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech a v mírnější troubě upečeme. Po upečení stočíme i s papírem a necháme vychladnout.
2
Po vychladnutí roládu rozbalíme, sundáme papír a naneseme ušlehané šlehačky a znovu opatrně stočíme. Dáme vychladit do chladničky. Lehounká, výtečná.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hellca | 10. 8. 2019 12:22

    Zdravím všechny, poraďte : ve všech receptech je pečicí papír - už dlouho ho nepoužívám, mám takový ten "stálý" ( z Lidlu), je to něco jako tenký plast, zkoušeli jste ho někdo na roládu? Mohu na něj toto těsto nalít? Hellca

  • nadina | 6. 8. 2016 20:26

    mám pocit ,že polovina z vás dává pečící papí opačnou stranou - :-P nikdy problém nemám a kupuji jaký zrovna je !

  • nicoolka753 | 24. 10. 2015 13:38

    Já mám v plánu do této rolády přidat celý banán. :-D ;-) :-)

  • Jarmil | 23. 8. 2015 15:26

    Rolada je moc dobra dělala jsem jí už mockrat ale vždy nastal problem když jsem roladu rozmotavala docela se trhala.Nejlepší je po stočení roladu zabalit do mokre utěrky potom jde pečící papír krasně sundat.Dobrou chut.

  • Gabriela | 11. 6. 2014 11:32

    Roládu mám upečenou, už čeká na vychladnutí :) Doporučuji přidat do šlehačky ještě jahůdky, je to moc dobré :) a roládu po zabalení ještě zabalím do vlhké utěrky, ať jde pak lépe dolů pečící papír :-)

  • Martina | 26. 1. 2014 15:09

    Tak tato roláda se mi skvěle povedla.Těsto šlo z papíru nádherně odlepit, netrhalo se, papír jsem neolejovala a použila jsem obyčejnou značku Aro z Albertu. Do šlehačky jsem dala dva ztužovače a dvě lžička zeleného čaje Matcha. Upečené těsto jsem pomazala touto jemně zelenkavou šlehačkou a doprostřed jsem dala zástup červených pevných zavařených jahůdek. Malá plechovka z Alberta asi kolem 15 Kč. Na druhý den se roláda nádherně krájela a měla jsem s ním při návštěvě úspěch. P.S.: Nepracuji v Albertu :-)

  • Jana | 22. 1. 2014 12:45

    Papír je dobré potřít štětcem namočeným ve vodě, pak jde odstranit dobře.

  • Hela | 24. 4. 2013 13:59

    Předpokládám, že do šlehačky se nedává žádný cukr, nebo ano?

  • Klaraja | 7. 3. 2013 19:03

    Výborné je když se do našlehané šlehačky přimíchá rozpuštěná bílá čokoláda a nechat vychladit. :)

  • Majka | 17. 2. 2013 13:02

    Já když peču jakoukoliv roládu pečící papír potřu lehce olejem a nikdy se nepřilepí

  • Jana | 11. 11. 2012 13:17

    Roláda chuťově výborná, ale co se týče toho těsta nejde to odlepit od toho papíru a je divné, že když dělám jakoukoli jinou roládu tak to normálně jde, ale tahle ne, tak jestli to opravdu bude tím pečícím papírem...

  • mackalka1 | 15. 6. 2012 19:52

    zkoušela jsem to za studena i za tepla. a nic.. možná to bude vážně tím papírem, ale mám podezření, že jsem to snad málo upekla:-( každopádně pokus číslo dva je v troubě, tak uvidíme.

  • Lenka | 15. 6. 2012 19:22

    Já bych řekla, že je to snad i tím papírem - taky jsem s některým měla tyto problémy. Je lepší koupit dražší a pevnější. Taky doma roládu motáme hned po upečení (chvilku ale necháme vydechnout), tak nevím, jestli jste to nezkoušela za studena.

  • mackalka1 | 15. 6. 2012 19:13

    Dobrý den, chci se zeptat, jak to udělat, aby šel piškot odlepit od pečícího papíru? Možná jsem něco udělala špatně? Trhá se a nemůžu ho odlepit.

  • Lucka | 12. 6. 2012 21:48

    V elektrické cca 10min 170st, kousek jsem uloupla ;-)

  • Kája | 8. 6. 2012 17:36

    Prosím o radu, na kolik přibližně stupňů je nejlepší těsto pěci a jak dlouho? Nejsem moc zběhlá v pečení. Díky

  • Lucka | 27. 5. 2012 20:50

    Opravdu výborná lehounká, do šlehaček jsem přidala ztužovač (smeta fix Dr.Oetkera) podle návodu na sáčku a do vyšlehané šlehačky jsem přidala zcezené trošku pokrájené kompotované mandarinky. Na noc do lednice v alobalu, mokrá, výborná :-*

  • fIRCON | 27. 5. 2011 07:25

    Někdo nedává mouku vůbec... Díky tomu je roláda lehká a nadýchaná. Na plech se v podstatě nelije těsto, ale "pěna", která se upeče... Je to mňamka :-P

  • Simča S.
    Simča S. | 17. 3. 2011 16:29

    Ano, Klárko, místo mouky tu je to kakao... Máme to vyzkoušené, je to dobré... (já nedávám mouku vůbec, jen to kakao.... Porovnej si i další recepty tohoto druhu - Šlehačková roláda (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-3997), Šlehačková roláda II (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-ii-6523), Šlehačková roláda III (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iii-13261#detail), Šlehačková roláda IV (http://www.recepty.cz/recept/slehackova-rolada-iv-14354) a Kakaová roláda (http://www.recepty.cz/recept/kakaova-rolada-bez-mouky-9282).. My do šlehačky vmícháváme 2 lžíce vaječňáku :-)

  • Tereza T
    Tereza T | 17. 3. 2011 16:22

    Ano, ingredience jsou ve stejném poměru jako ve staré verzi webu.

  • Klára K. | 17. 3. 2011 12:43

    na 5 vajec ide len l lyžica múky?

  • recepty 73 | 14. 6. 2010 18:39

    Tak tohle je vynikajicí záležitost!!!Časově nenáročné,k jídlu prakticky ihned,s receptem se dá improvizovat dle chuti každého(přidat do ušlehané smetany čokoládu,skořici,ovoce...),dávám zaslouženou jedničku!Brzy zopakuji :-))

  • Ivana Vaňková | 30. 8. 2007 09:32

    Roládu jsem zkusila o víkendu. Je výborná, lehká, jen se po ní zaprášilo. Přidala jsem banány a do šlahačky jsem pro jistotu zašlehala ztužovač.

  • Jana Janková | 23. 3. 2007 10:43

    Recept mám už od babičky, nemám tam mouku a je taky výtečná. Myslím, že šlehačka už nebude jak má být ani druhý den, ale nevím. Nám nikdy nevydržela déle než "po obědě". Je úžasně nadýchaná a lehoučká moc dobře se papká.

  • Gábina Houšková | 23. 3. 2007 09:48

    Katko, my děláme také podobnou roládu se šlehačkou. Roládu potřeme marmeládou, na to šlehačku s jahodami neo jiným, ovocem (ananas, mandarinky). Většinou se sní hned nebo max. do druhého dne.

  • Katka Maršálková | 23. 3. 2007 08:59

    ta šlehačka v tý roládě asi nevydrží tak 4 dny co?

  • hana Valentová | 23. 2. 2006 21:45

    moc dobré, povedla se, přidala jsem jahody, mňamka :- ))

  • Veronika Barboříková | 15. 2. 2006 17:01

    Taky znám tuto roládu, není tolik náročná a nikdy nezklame svou chutí.

  • Alča | 15. 12. 2005 08:12

    dělám roládu bez mouky,je taky dobrá

  • Hanka | 6. 12. 2005 13:25

    Moc dobrá, zařazuji do svých oblíbených receptů.

  • Jana | 25. 10. 2005 04:50

    Je opravdu velice jemna, lehka a ne moc sladka. Vyzkousejte...

  • Nataša Fialová | 5. 2. 2005 13:04

    mohu jedině doporučit,lahodný, rychlý a chutný, tento recept znám již zhruba 20let, Nataša

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Buřty na pivě

Buřty na pivě

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

36
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
20
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Bolestné vzpomínky Jitky Nováčkové: Nesnášela jsem své tělo!

Bolestné vzpomínky Jitky Nováčkové: Nesnášela jsem své tělo!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Škvarky z domácí pekárny
Škvarky z domácí pekárny
Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda III.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact