• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková hrnečková bábovka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková hrnečková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek šlehačka (Tekutá 200 ml)
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 2
      hrnek hrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva
    • vanilkový cukr (Balíček)
    • máslo (Na vymazání)
    • hladká mouka (Na vymazání)

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr smícháme, přidáváme střídavě šlehačku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do hmoty vmícháme vanilkový cukr a z bílků ušlehaný sníh. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme zvolna asi 3/4 hodiny. Chceme-li mít bábovku pestřejší, přidáme do třetiny těsta dvě lžíce kakaa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková bábovka s bílou čokoládou

Hrnečková pomerančová bábovka

Hrnečková pomerančová bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • tanadas | 15. 10. 2012 14:40

    zadny zazrak, testo huste a uvarte si poradne velky hrnek s cajem, jinak se udusite :-(

  • rull | 18. 8. 2011 15:14

    I při dodržení postupu je celkem suchá a drobivá.

  • mysalin | 3. 2. 2011 20:57

    Tahle bábovka je výborná. Dávám 1.

  • Luc :-) | 31. 1. 2011 18:27

    kápněte si tam trošku RUMU ;-)

  • hana Valentová | 11. 5. 2009 17:19

    Pekla jsem do formy na beránka a moooc se povedl, chuťově nevím, dala jsem ho sousedce, ale vypadal krásně..

  • Sylva Karešová | 27. 5. 2008 13:50

    Tak jsem vyzkoušela, přidala jsem malinový pudink pro barvu a chuť... ale tedy myslím si, že by to chtělo větší množství šlehačky, aby byla vláčnější.

  • Slunicko Sedmitecne | 9. 4. 2008 06:30

    Tak ja jsem ji trosku poupravila podle surovin co jsem zrovna nasla doma, pac sem ji lenochod lina delala az v 8 vecer a nechtelo se mi pro suroviny. Takze jsem tam dala 6 bilku, dva hrnky hladke mouky, trictvrte hrnku cukru krystalu, tekutou slehacku, kvasnice v prasku, platky mandli, zlaty a tmavy rozinky a samozrejme jsem zapomela na vanilku, akorat se pece tak jsem zvedava co z toho bude a jestli dostanu serva od manzilka:-)

  • Anonym | 2. 4. 2007 13:11

    Monade,nejspíše to bylo tím,že jste šlehačku vyšlehala,mám také recept na šlehač. bábovku a šlehačka se vlije (jak mléko) do žloutkové směsi a peču 160° cca 45 min. a je výborná.

  • monade | 2. 4. 2007 12:10

    tuhle bábovku jsem dělala o víkendu, je dobrá, ale je trochu suchá, nevím čím to je, možnáb tím že jsem smetanu vyšlehala? nebo dobou pečení v troubě? pekla sem ji jen 35 min. na 180 stupnů v el. troubě a přesto je suchá, ale jinak dobrá ještě ted si ji dávám ke kávě..poradíte mi?díky

  • Anonym | 16. 2. 2007 16:12

    perfektní bábovka

  • kubula | 29. 1. 2007 14:52

    dala jsem také polohrubou mouku, bábovka je výborná, vláčná a vynikající. Díky za recept

  • Lucie Hrabcová | 12. 11. 2006 11:03

    dělám tu samou akorát o vajíčko míň....dávám buď smetanu nebo šlehačku a je vždycky fantastická!A také dávám polohr.mouku ne hrubou...

  • Bybyla | 2. 3. 2006 15:29

    Výborná!!! Díky za recept :-)

  • Alice | 3. 2. 2006 09:20

    krilie, ja pouzivam 31%ni slehacku...

  • Marcela M. | 21. 10. 2005 00:06

    babovka se super povedla a take super snedla,pouzila jsem polohrubou mouku a dala jsem jen pul hrnku cukru, sladka byla az az,dik za dobrej recept.

  • Krilie | 3. 8. 2005 13:03

    Dotaz: jakou šlehačku použít? (kolik má mít % tuku) díky za info

  • Dáša | 26. 4. 2005 17:02

    Bábovku jsem zkusila, jenom místo té hrubé mouky jsem použila polohrubou a byla vynikajicí a vláčná.

  • Laďka Svobodová | 3. 3. 2005 12:44

    Skvělá bábovka! Rychlá, chutná, voňavá, ...... !!!

  • Jana jin@seznam.cz | 6. 10. 2004 21:19

    Nemohu si pomoct, ale ac jsem dodrzela presne postup, babovka byla jako gumova...

  • Ilona Sedláčková | 27. 3. 2004 18:55

    Po výborném oběde výborná bábovka,doporučuji všem kdo ještě nevyskoušel tento recept.Velké díky paní Ladě za zveřejnění svého receptu

  • Helena | 8. 3. 2004 11:29

    Tato bábovka je výborna a velmi jednoduchá. Dělala jsem ji o víkendu a musela jsem udělat hned 2! Zvládne to i začátečník (jako já). Pekla jsem ji v elektrické troubě na 180 stupnu, 40 minut. Děkuji za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

161
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
140
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
88
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…
60
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
59
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

Zasnoubená Kamila Nývltová: Pochlubila se budoucí syrskou rodinou!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Šlehačková hrnečková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact