• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 85
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka smetana ke šlehání
  • Poleva
    • rozinky
    • kakao
    • ořechy
    • máslo nebo pekařský tuk
    • polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme (nejlépe nejdříve vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva - vejce se tak lépe rozmíchá - nakonec se přileje smetana), nalejeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, pečeme v troubě na cca 180 °C dle potřeby. Dle libosti lze přidat kakao (třeba i jen do části těsta, je možné nalít nejdříve světlou část, pak do zbytku vmíchat kakao a dolít tmavou část) rozinky napočené v rumu :-), krájené ořechy... apod.
2
Poznámka: lze spotřebovat i starou hořkou šlehačku, na výsledku to nic nemění, bábovka je skvělá i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka hrníčková

Šlehačková bábovka hrníčková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MS | 13. 4. 2014 23:00

    Bábovka je dobrá, ale je nutné dát mnohem méně cukru. Protože peču už jen zdravěji, dala jsem i celozrnou mouku, ale bábovka je poté hutnější a už není tak nadýchaná.

  • pikihanka | 27. 2. 2014 10:41

    dala jsem o trochu méně cukru,dávám cukr krupici a prdopeč celý....povedla se,chutnala skvěle

  • Alča | 19. 1. 2014 17:28

    V pátek jsem pekla tuto bábovku s pařížskou šlehačkou,sklidila velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.Cukru jsem dala jen 180 g a 1vanilkový cukr,úplně stačilo.Díky za recept. :-)

  • Lenka | 6. 9. 2013 09:22

    Bábovka je super. Ocenila jsem rychlost přípravy, za 15 minut byla v troubě. Cukru jsem dala jen 200g, přidala panáčka Limoncella zbylého z jiného moučníku, část obarvila kakaem. Těsto vyšlo na 1 střední bábovku a 4 muffinky pro dcerku k svačině. Určitě nepeču naposledy, příště přidám oříšky a kousky čokolády místo kakaa. :-[

  • engi | 21. 2. 2013 18:42

    Bábovka měla úspěch. Dala jsem na rady a dala méně cukru ( 200g), ale příště dám 250g dle receptu, máme raději sladší bábovku, ještě jsem přidala ml. vl. ořechy. Bábovku vymazávám sádlem, vysyp. hr. mouku a vložím do lednice. Nikdy se nestane, aby bábovka nevypadla :-)

  • Ivana | 12. 5. 2012 21:23

    bábovka mi přišla hnusně sladká... stejný poměr cukru a mouky vřele nedoporučuju...

  • Taryrta | 11. 2. 2012 22:27

    Myslela jsem, že bábovka bude díky šlehačce vláčnější. Ale jinak byla dobrá, cukru jsem také dala méně (180 g).

  • Eva1 | 20. 4. 2011 21:11

    Recept znám úplně stejný, pouze vajíček dávám 5.

  • Jana Stichová | 23. 5. 2010 17:32

    Skvělá,děláváj jí často,vydrží dlouho vláčná. Jen cukru dávám méně,jen 180 gr a k tomu 1 vanilkový i přesto je dost sladká.A místo obyčejného prdopeče dávám občas prášek do perníku,to je mňamina:-).

  • Jana K. | 8. 4. 2009 21:12

    Dnes jsem upekla a byla moc dobrá. Snadno se vyklopila, dala jsem kousky čokolády, rozinky, oříšky a byla vláčná a nadýchaná. Jen cukru jsem dala méně, asi 200g a stejně se mi zdála dost sladká. Ale jinak doporučuji. Za 1.

  • Hanka | 19. 2. 2007 18:58

    Tak bábovku jsem upekla podle receptu a ikdyž jsem vymazala formu tak nešla vyklopit, to se mi už nestalo hodně dávno. jinak mohu říct, že chuťově byla dobrá, ale nic zváštního, chutnala jako obyčejná olejová bábovka s ořechy a čokoládou. Myslela jsem, že s tou šlehaškou to bude jemnější a vlhčí.

  • zu | 16. 2. 2007 13:46

    Taky se pripojuju, vyborna babovka!!

  • Ida | 26. 7. 2006 17:56

    Udelala jsem ji mramorovou,pridala jsem tam kokos a rozinky.Dobra kombinace:-)Pekla jsem ji v remosce,takze jsem prisla o typicky babovkovy tvar,ale to uz je jen malickost.

  • Martina Veselá | 4. 7. 2006 11:56

    Moc dobrá. Přidala jsem citronovou kůru, vanilkový cukr a moučkového cukru dala jen 160 g.

  • Eliška | 22. 4. 2006 15:48

    Výborný a jednoduchý recept, dokonce i takový začátečník jako já ho zvládne na poprvé bez problémů. Přidala jsem krájené ořechy a rozinky a nemělo to chybu. Trochu přemýšlím jaké by to bylo s kokosem.

  • Xym | 24. 11. 2005 13:31

    Vyborny recept! A da sa pouzit i zakysana smotana.

  • iveta hawi | 22. 11. 2005 18:56

    Jednoduche,vynikajici.A dvojita davka je akorat na plech.Doporucuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Bábovka s vaječným koňakem

Bábovka s vaječným koňakem

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem

Dietní těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

68
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
52
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
28
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Elizabeth Hurleyová (60) odhalila maminku: »85« v plavkách!

Elizabeth Hurleyová (60) odhalila maminku: »85« v plavkách!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact