• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slavnostní věnečky
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní věnečky

autor: ANAVI
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní věnečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • olej vegetol
    • 0,50
      l voda
    • 450
      g hladká mouka
    • 11
      ks vejce
  • Náplň
    • 2
      ks máslo
    • 4
      ks puding
    • 1
      l mléko
    • 10
      lžíce moučkový cukr
    • 12
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Těsto: olej a vodu svaříme. Přidáme hladkou mouku a upálíme na hustou kaši - nesmí se lepit na vařečku. Po vychladnutí zamícháme 11 vajec. Po nastříkání na plech potřeme vajíčkem a pokropíme vodou. Pečeme na 150 °C asi 5 minut. Dosušíme pod utěrkou.
2
Náplň: 2 másla ušleháme a potom přidáme kaši ze 4 pudinků a 1 l mléka. Dáme 10 lžic cukru moučka a 12 lžic rumu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • +ě+ ěěwe+ | 16. 7. 2007 08:16

    wwě+

  • Pája | 21. 5. 2007 09:45

    Já věnečky peču podle receptu paní Kořínkové "Žloutkové věnečky z odpalovaného těsta" a také se potírají vajíčkem. Jsou naprosto vynikající a potřené vajíčkem opravdu vypadají lépe.

  • IVA UŠELOVÁ | 20. 5. 2007 16:02

    Já dělám taky věnečky,ale přijdou určitě levněji,než ty vaše p.Ivo.Už je peču 20 let a chcou je po mě všichni.Nikdy jsem neslyšela,že by se věnečky potíraly vejcem.Já je potírám až na konec citronovou polevou,nebo čokoládovou.Taky mi moc nesedí ta vaše doba pečení.Pečou se nejdřív,na 250 st.a potom se suší,při 220 st.

  • Anonym | 13. 4. 2007 10:07

    Anonyme,aby se po upečení leskly!?

  • Anonym | 12. 4. 2007 22:33

    Ivi,proč potíráš nastříkané věnečky vajíčkem ?

  • Ivana Rakovanová | 24. 1. 2007 12:55

    Těch 5 min.platí pro pečení a potom dosušíme pod utěrkou(maslovým papírem)ještě než se zbarví do růžova.Omlouvám se to jsem tam nedodala.Ale to asi musí každý vyzkoušet jak to bude péct.Ale moc děkuji za upozornění.S tou šlehačkou vyzkouším.Děkuji za tip.

  • barča | 24. 1. 2007 12:17

    Také se mi zdá doba pečení nedostatečná, já peču asi 20 minut, nesmí se trouba otevírat, dávám do ní ještě hrnek s vodou a pak při min. teplotě ještě asi 10 min dosouším. Pozor, množství větrníků z 11 vajec a 450 mouky je pro rodinu určitě hodně nadlimitní. Běžná dávka je ze 4 až 5 vajec. Ale jinak jsou naprosto skvělé a zvlášť s tou poznámkou od anonyma navíc se šlehačkou.

  • Anonym | 24. 1. 2007 11:23

    Ivanko,nezdá se mi ta doba pečení,já peču odpalované těsto podstatně delší dobu a na více stupních.Jinak věnečky máme rádi a aby byly ještě lepší,dávám na pudinkový krém ještě vrstvu šlehačky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Puding Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Club Sandwich

Club Sandwich

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
24
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
22
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

Tereza Kerndlová překvapila: Zpátky v Praze a úplně jiná!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní věnečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact