• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní špenátová roláda s lososem
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní špenátová roláda s lososem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 170
      g špenát spařený listový
    • 70
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 100
      g pomazánkové máslo
    • 2
      ks tavený sýr šunkový
    • 1
      balíček uzený losos
    • 2
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Na polovinu plechu dáme papír na pečení, vymažeme a vysypeme. Špenát jemně posekáme a smícháme se žloutky, sněhem z bílků, moukou, utřeným česnekem a solí. Rozetřeme na papír a upečeme. Vlahé srolujeme. Po zchladnutí rozrolujeme. Pomazánkové máslo utřeme se sýry a pomažeme jím roládu. Na to poklademe plátky lososa tak, aby byla pokladená celá roláda kromě asi centimetrové plochy tam, kde bude roláda končit. Na opačný konec rolády položime vedle sebe do jedné řady rajče pokrájené na osminky. Opatrně stočíme tak, že rajče je ve výsledku v úplném středu rolády. Roládu zabalíme do alobalu nebo do fólie (aby neosychala) a dáme ztuhnout do lednice. Krájíme na centrimtrové plátky, podáváme s pečivem.
2
Foto rolády: http://www.recepty.cz/_user/images/rolada.jpg
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 10. 7. 2008 09:02

    Posílám velkou jedničku. Roláda byla vynikající. Použila jsem odkapaný rozmražený špenát a do náplně jsem přidala krenex. Určitě brzy zopakuji.

  • Lidka Kábrtová | 10. 1. 2007 10:09

    Prosím o doplnění info, že lze použít i jeden pytlík rozmraženého odkapaného špenátového protlaku. Děkuji.

  • Di | 10. 1. 2007 09:48

    Ne že bych zvyšovala množství mouky, ale špenátu jsem nedala celý pytlík, neodhadla jsem správně, na kolik gramů se "scrvkne" po rozmrazení. Jsem ráda, že mi povtrzujete moji domněnku, že je to celý pytlík , který má asi 450 g. Nebylo by dobré dát to do rozpisu ingrediencí?

  • Lidka Kábrtová | 10. 1. 2007 09:01

    Di, mouka se přidávat nesmí. Jinak stačí přesně jeden zmražený pytlík :-).

  • Di | 9. 1. 2007 21:26

    Tak jsem to Lidko o víkendu zkusila, ještě mi zbyl losos koupený na Vaši radu v Lidlu. Asi jsem dala méně špenátu (rozmrazený se těžko ždímá i váží) a více mouky a vajec. Výsledkem byl světle zelený "papudekl" trochu mdlé chuti. Říkala jsem si, že příště musím dát více špenátu, soli i česneku. Roláda ovšem vypadala skvěle, u návštěvy jsem moc uspěla. Ještě mám kousek v lednici a musím říct, že každým dnem je roláda lepší a lepší. Takže máte ode mě jedničku a do receptů Vám jako bonus přidávám recept na Lososový koktejl, na který jsem si vzpomněla po požití Vaší pochoutky.

  • Di | 2. 1. 2007 17:55

    Existuje přece také falešný losos z filé, určitě vhodnější než matesy.

  • Lidka Kábrtová | 2. 1. 2007 13:07

    Jitko, tohle matesem zkazíte. Vím, že to není levné,ale tady to chce skutečně jenom lososa. Maruš, z rautu je odkoukaný i můj recept na brambory plněné špenátem, taky je tu najdete :-).

  • Maruš | 2. 1. 2007 12:24

    Paní Lidko,je fajn,že pro nás děláte špionáž na rautech a fajn,že se o receptík podělíte.Tak choďte dál :-)))

  • Jitka Bublová | 2. 1. 2007 12:01

    Vypadá to víc než zajímavě, určitě vyzkouším. Jenom ještě doporučení pro levnější variantu - zkuste lososa nahradit obyčejným matesem a la losos. Bude to sice jiné, ale tuhle záměnu jsem vyzkoušela už u studené tortily plněné původně lososem a osvědčila se...:-)

  • Dáša | 31. 12. 2006 15:49

    Samozřejmě se nejedná o levnou záležitost,ale udělala jsem rovnou na celý plech a tím z dvojité dávky od všeho a udělala jsem dobře.Nejlepší byla druhý den.Jen jsem neměla pečící papír,tak jsem použila alobal.I když jsem ho vymazala a vysypala moukou přilepilo se mi.Pečící papír je asi lepší.

  • Lidka Kábrtová | 31. 12. 2006 10:02

    Dášo, to jsem moc ráda, že se povedlo! Tohle je recept podle jednoho velmi luxusního pražského hotelu a hodně nóbl rautu :-). A vzhledem k tomu, že já špenát i lososa miluju, tak jsem si řekla, že to prostě musím zvládnout taky :-).

  • Dáša | 30. 12. 2006 22:42

    Paní Lidko,udělala jsem ještě před tím,než se objevilo upřesnění v komentáři, dle mého uvážení a povedla se !DOPORUČUJI!!!

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:15

    Ještě prosím, doplňte do receptu, že těsto smícháme s moukou. Nějak mi to vypadlo. V surovinách je, ale v postupu mi zmizela....

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:12

    Ještě doplním, kdo nemá lososa, lze naplnit třeba míchanými vajíčky nebo pikantní sýrovou směsí s česnekem.

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 11:10

    Sakra, jsem slepá...už jsem to našla. Tak to zjednoduším, toho lososa prostě vycentrujte do středu rolády, aby mezi ním a rajčaty byla větší plocha pomazánky. Jinak čím víc lososa dáte, tím lépe, 10 dkg je to nejmenší možné množství, 20 dkg by bylo lepší :-). Rolády je hodně.

  • Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 10:53

    Lidko, klikněte na "Foto rolády před zabalením."

  • Lidka Kábrtová | 30. 12. 2006 10:31

    Anonyme, balí se ze strany s rajčaty. Foto před zabalím jsem taky posílala, jen nemůžu najít, kde je tady uložené. Poradíte mi? Jinak poznámka z praxe. Určitě je lepší nedávat lososa hned za rajče, ale položit měsíčky rajčete, roládu kolem nich otočit, pak položit plátky lososa a na kraji, na uplném konci nechat jen krém, aby se roláda dobře zavřela. Já jsem pekla na 180°C, dělala jsem to z důkladně vyždímaného špenátového protlaku (rozmrazila jsem v pytlíku, udělala do pytlíku několik děr a zdímala jsem a ždímala...), upečené to prakticky hned, odhaduju tak 10 minut. Je potřeba to zkoušet rukou, těsto totiž vypadá pořád stejně - jakmile to ztuhne a vypadá to jako plát, který jde normálně z papíru na pečení zdvihnout, musí to ven a těsto potřebuje i s papírem stáhnout z plechu - plech je horký a dopákalo by se to zespoda. Ještě horké těsto zarolujeme s ppapírem na pečení - díky tomu se neslepí. Po vychladnutí rozrolujeme a plníme. Vypadá to složitě, ale je to velmi jednoduché....

  • Dáša | 29. 12. 2006 22:03

    Chci zkusit udělat na Silvestra,prosím,jak dlouho se peče a cca na kolik stupňů v elektrické troubě?Díky Dáša

  • Anonym | 29. 12. 2006 18:27

    Paní Lidko,foto před zabalením je asi druhého pohledu,než se bude zabalovat,nebo ne?Nebalí se ze strany pouze směsi z pomazánkového másla,sýra..?!

  • Lidka Kábrtová | 26. 12. 2006 21:41

    Milá Di, já si svátky užiju vždycky. 23. 12. syn dostal neštovice (nyní cca 150 pupínků), 24. k nim připojil (tentýž syn) ještě angínu...a tak podobně to mám každý rok...

  • Di | 26. 12. 2006 19:44

    Lidko, nevím kdy a kde, ale tohle určitě vyzkouším. Přeji hezké Vánoce (hlavní svátky jsou za námi, ale Vánoce ještě trvají dost dlouho) a Silvestra tentokrát veselého bez "ohňostroje". Díky za tip na lososa z Lidlu, byl skvělý (s večkou nebo chlebíkem, a opepřenou nebo okřenovanou lučinou!!

  • Lidka Kábrtová | 26. 12. 2006 13:44

    Foto právě posláno. Snad to pomůže těm, kdo nevědí, jak na přípravu :-).

  • Lidka Kábrtová | 23. 12. 2006 17:20

    Tak jdu na to. Pokjud se povede, budu se snažit poslat foto.

  • Dáša | 19. 12. 2006 10:34

    Děkuji za doporučení nákupu lososa a za snahu vyfotit!

  • Lidka Kábrtová | 19. 12. 2006 09:02

    Tak já se budu snažit umluvit manžela, aby to vyfotil a foto upravil, aby šlo poslat. Jinak te´d mají v Lidlu akci - uzený losos tam je v balení tuším za 35 Kč 10 dkg.

  • Anonym | 19. 12. 2006 08:47

    Kdyby jste paní Lidko udělala foto pro názornost, nebylo by špatné!Děkujeme

  • Anonym | 18. 12. 2006 15:19

    ..aha..už jsem to pochopila..díky a určitě vyzkouším..na vánoce,jelikož mám svátek:)..

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 15:00

    Envy, , na půlku plechu znamená, že druhá polovina plechu bude prázdná. Pokud chcete dělat na celý plech (pokud čekáte 8 a více lidí), udělejte na dvojnásobnou dávku na celý plech. Tohle je slavnostní předkrm a rozhodně to není levná záležitost, už jen vzhledem k ceně uzeného lososa.

  • Lidka Kábrtová | 18. 12. 2006 14:41

    Mouka se přidává do směsi, omlouvám se, to mi uniklo.

  • envy | 18. 12. 2006 14:39

    Jak to myslíte..na půlku plechu?

  • Ivana | 18. 12. 2006 14:28

    Mouka se přidává do špenátové směsi?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Rajčata Špenát Sůl Tavený sýr Uzený losos Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z cizrny

Pomazánka z cizrny

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Domácí kečup

Domácí kečup

Housky

Housky

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

19
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Máslové řízky
Máslové řízky
13
Dýňová tortila
Dýňová tortila
12
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Slávky s hranolky
Slávky s hranolky
Slavnostní bramborová kaše
Slavnostní bramborová kaše
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
  • Recepty.cz
  • Slavnostní špenátová roláda s lososem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact