• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní buchta
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Pudink
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • skořicový cukr
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
2
Poté vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Z 1/2l mléka se uvaří vanilkový pudink, který se horký po lžičkách dá na neupečené těsto a upeče se. Až upečená buchta zchládne, potřeme ji 2 kelímky zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dita | 29. 2. 2008 20:18

    Dobrý večer, právě jsem dopekla a je to opravdu VÝBORNÉ, taky jsem dala kakao, máme radši, myslím, že by si tenhle moučník zasloužil ještě lepší název... Moc děkuji za uveřejnění receptu, od teď bude náš oblíbený...a všem doporučuji vyzkoušet...

  • Barbora Polakova | 17. 1. 2006 01:07

    Vynikajuce!!!

  • Žanet | 1. 9. 2005 12:19

    není toho prášku do pečiva nějak moc? tolik chemie na tak málo mouky?

  • Cindy | 13. 8. 2005 10:18

    nalákaly jste mě všechny, jdu na to, držte palce

  • Sisi | 1. 6. 2005 21:49

    Tuto slavnostní buchtu jsem pekla na slavnost kácení máje a všem chutnala.Těsto jsem udělala dvoubarevné, přidala jsem meruňky.Pudink jsem uvařila karamelový ze 3/4 l mléka.Z plechu nic nevyteklo.Souhlasím s ostatními , nemá to chybu.

  • Vlaďka | 8. 5. 2005 14:46

    Pro Zuzanu: Mám tuto buchtu jednou s moučkovým cukrem a jednou s krupicovým cukrem, jinak vše ostatní stejně. Zkoušela jsem obě varianty a dopadly dobře ba výborně.

  • Evík | 25. 4. 2005 08:31

    Souhlasím s děvčatama.Nemá to chybu.Chvála doma i v práci.Smetanu jsem dávala na vychladlou buchtu,ale zkusím i druhou verzi.

  • Abies Alba | 29. 3. 2005 16:01

    Je to úplně nejlepší buchta, lepší než šalamounské řezy, souhlasím s jajou 13.

  • Abies Alba | 29. 3. 2005 14:32

    TAk jsem ji zrovna dopekla, použila jsem čokoládový pudink a kakao na posypání. Buchta nádherně vyběhla. Kamarádka jí říká peřinová a je opravdu výborná. Smetanu jsem dala na horkou buchtu, nerozpustila se nijak tragicky.

  • as | 29. 3. 2005 08:58

    Musím se ozvat. Nevím, jak ostatní kuchařky, ale já dávám zakysanou smetanu na horký moučník. Jak je moučník teplý, tak se něco vsákne a krásně vše provlhčí a něco zůstane na povrchu. Polévání zakysanou smetanou praktikuji i na jiných moučnících a mám úspěch. Jajo 13 asi obě možnosti vyzkoušejte a uvidíte.

  • Pavla | 26. 3. 2005 08:56

    Zakysana smetana se dava az na vychladle testo. A posypat ji muzete na co zrovna budete mit chut.

  • Zuzana | 23. 3. 2005 13:44

    Mám dotaz, dá se v receptu nahradit 200 g cukr krupice za 200 g cukr moučka? Máte někdo zkušenosti? Díky.

  • jaja 13 | 22. 3. 2005 19:08

    Jěště by mě zajímalo - ta zakysaná smetana se má dávat na vychladlou buchtu nebo teplou? Já ji potřela na chladnou, ale četla jsem že i na horkou. Nerozpustí se ta zakysaná smetana? Nebo je to účel?

  • jaja 13 | 22. 3. 2005 19:05

    Dlouho jsem o této buchtě přemýšlela, až jsem se dnes rozhodla. Ale protože u nás moc nejdou na odbyt moučníky bez kakaa, přidala jsem do těsta 2 lžíce kakaa a na smetanu jsem místo skořicového cukru nasypala čokoládovou rýži. Nemá to chybu. Je to ještě lepší než šalamounské řezy.

  • Martina Vraná | 17. 3. 2005 22:05

    Aby byla buchta ještě barevnější, můžete vyzkoušet obarvit půlku těsta kakaem a puding např. malinový. Na plech potom cikcak nalijete těsto a do něj přes lžíci nanesete kopičky pudinku. Aby vynikla barevnost, tak bych v tomto případě nechala raději puding z 1/2 litru mléka.

  • Irena | 7. 3. 2005 14:49

    Recept jsem vyzkoušela v sobotu, ale bohužel nikdo nevydržel čekat, až se buchta zaleží:-) Moc dobré, dnes ji peču znovu. Trošku jsem to zkombinovala s podobným receptem, puding jsem vařila litru mlíka a do těsta přidala kakao. Buchta tak barevně lahodila i oku.

  • Pája | 21. 2. 2005 09:28

    VYNIKAJÍCÍ !!!! Jen jsem použila čokoládový puding z 1 litru mléka, protože z 1/2 litru je toho přeci jen málo. Upečenou buchtu jsem ještě horkou polila 3 kelímky zakysané smetany smíchané se skořicovým cukrem. Opravdu doporučuji.

  • Eva | 18. 2. 2005 17:14

    Je to výborné, nejvíce rodině chutnala půlka bez té zakyslé (dělala jsem radši verzi s a bez, kdyby náhodou :-) Díky za prima recept! Jo a dělala jsem dvojitý pudink, protože ten my rádi :-)

  • Anonym | 11. 2. 2005 20:44

    jsem opravdu zvědavá,protože hodně peču a už jsem nevěděla co.Dám vědět

  • Lucka | 28. 1. 2005 08:53

    Ja dávám taky 3 zakysané smetany a sypu grankem, nebo kakaem, je to šíleně žravý, úplně nejlepší je , když smetana pořádně zatuhne - tak to je potom boj o pekáč - dveře lednice se netrhnou !!! Barevnou variaci vyzkouším, dobrý nápad !!

  • Jana Sigutova | 28. 1. 2005 01:34

    Buchta je opravdu skvela, rodina i navsteva nadsena!!

  • Kamila | 24. 1. 2005 10:39

    Výborné, vláčné, žádná dusivka. Ještě jsem to trochu vylepšila -těsto dělám světlé a pudink čokoládový - lahodí to pak nejen puse ale i oku (samozřejmě to lze barevně i otočit). Do zakysané smetany vmíchám 2-3 lžíce medu a to pak je mňamka.

  • Anonym | 9. 12. 2004 10:07

    Buchtu jsem upekla a byla vynikající, už rozdávám recpty dál a pro veliký úspěch ji teď dělám často.

  • Míla Kořínková | 29. 11. 2004 15:26

    Pro velký úspěch jsem tuto buchtu pekla znovu, na potření dala 3 1/2 kysané smetany oslazené 2 vanilk. cukry a poprášila kakaem. Chutná nám víc než se skořicí - ta nám přece jen víc pasuje k jablečným koláčům ap., ale to je věc každého co má víc v oblibě. Muž pod různými záminkami chodí co chvíli do lednice a buchtu " zarovnává", a nebo se přímo zeptá - chceš taky ukrojit dort ? Zkusili jsme i karamelové řezy, ale ty nám přišly moc přeslazené, bez výrazné karamelové chuti, ale tahle buchta - to je lahoda sama !!! Díky autorce receptu, že se rozdělila s námi o recept !

  • Anonym | 25. 11. 2004 03:50

    Pece se jednim svihem a vysledek je fenomenalni. Byl jsem prekvapen ze v troube se nepece moc dlouho staci 20 minut a je to. :) spokojeny kuchar.R.

  • Míla Kořínková | 11. 11. 2004 21:14

    Odpoledne jsem buchtu upekla, teď večer je tam už jen půl plechu,je moc dobrá!!!!Přidala jsem ještě jednu smetanu, ze dvou se mi vrstva zdála tenká, příště zkusím posypat kakaem, nebo strouhanou čokoládou. Zařazuji do své sbírky, určitě vyzkoušejte - stojí to za to !!!

  • Lada Kratochvílová | 31. 10. 2004 10:30

    Vynikající!!!!!!!!!!! Jedna nestačila tak jsem ještě připékala :o)

  • Zdeněk Pitra | 15. 7. 2004 16:58

    Tak mi jsme dobuchtičky přidali jestě i borůvky a je to opravdu geniální! Všem doporučujem!

  • jana | 15. 6. 2004 12:23

    Tak jsem buchtu vyzkoušela a je vynikající !!!!! Opravdu, vřele doporučuji. Je vláčná, velice chutná!!

  • jana | 8. 6. 2004 13:34

    Podle receptu se zdá, že to může být moc dobré,především je to zajímavý postup a zajimavé suroviny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořicový cukr Sníh z bílku Vanilkový pudink Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

Okurková polévka

Okurková polévka

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Kapustové karbanátky II

Kapustové karbanátky II

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Mac and cheese
Mac and cheese
22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

Mareš vyhlásil obří koncert pro Patrika: Peníze pro Nikolu a syna

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact