• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slavnostní buchta
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
  • Pudink
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • cukr
    • 2
      kelímek zakysaná smetana
    • skořicový cukr
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Cukr ušleháme se žloutky. Postupně se přidá olej, mléko, prášek do pečiva, mouka a nakonec se vmíchá ušlehaný sníh.
2
Poté vylejeme na vymazaný a vysypaný plech. Z 1/2l mléka se uvaří vanilkový pudink, který se horký po lžičkách dá na neupečené těsto a upeče se. Až upečená buchta zchládne, potřeme ji 2 kelímky zakysané smetany a posypeme skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dita | 29. 2. 2008 20:18

    Dobrý večer, právě jsem dopekla a je to opravdu VÝBORNÉ, taky jsem dala kakao, máme radši, myslím, že by si tenhle moučník zasloužil ještě lepší název... Moc děkuji za uveřejnění receptu, od teď bude náš oblíbený...a všem doporučuji vyzkoušet...

  • Barbora Polakova | 17. 1. 2006 01:07

    Vynikajuce!!!

  • Žanet | 1. 9. 2005 12:19

    není toho prášku do pečiva nějak moc? tolik chemie na tak málo mouky?

  • Cindy | 13. 8. 2005 10:18

    nalákaly jste mě všechny, jdu na to, držte palce

  • Sisi | 1. 6. 2005 21:49

    Tuto slavnostní buchtu jsem pekla na slavnost kácení máje a všem chutnala.Těsto jsem udělala dvoubarevné, přidala jsem meruňky.Pudink jsem uvařila karamelový ze 3/4 l mléka.Z plechu nic nevyteklo.Souhlasím s ostatními , nemá to chybu.

  • Vlaďka | 8. 5. 2005 14:46

    Pro Zuzanu: Mám tuto buchtu jednou s moučkovým cukrem a jednou s krupicovým cukrem, jinak vše ostatní stejně. Zkoušela jsem obě varianty a dopadly dobře ba výborně.

  • Evík | 25. 4. 2005 08:31

    Souhlasím s děvčatama.Nemá to chybu.Chvála doma i v práci.Smetanu jsem dávala na vychladlou buchtu,ale zkusím i druhou verzi.

  • Abies Alba | 29. 3. 2005 16:01

    Je to úplně nejlepší buchta, lepší než šalamounské řezy, souhlasím s jajou 13.

  • Abies Alba | 29. 3. 2005 14:32

    TAk jsem ji zrovna dopekla, použila jsem čokoládový pudink a kakao na posypání. Buchta nádherně vyběhla. Kamarádka jí říká peřinová a je opravdu výborná. Smetanu jsem dala na horkou buchtu, nerozpustila se nijak tragicky.

  • as | 29. 3. 2005 08:58

    Musím se ozvat. Nevím, jak ostatní kuchařky, ale já dávám zakysanou smetanu na horký moučník. Jak je moučník teplý, tak se něco vsákne a krásně vše provlhčí a něco zůstane na povrchu. Polévání zakysanou smetanou praktikuji i na jiných moučnících a mám úspěch. Jajo 13 asi obě možnosti vyzkoušejte a uvidíte.

  • Pavla | 26. 3. 2005 08:56

    Zakysana smetana se dava az na vychladle testo. A posypat ji muzete na co zrovna budete mit chut.

  • Zuzana | 23. 3. 2005 13:44

    Mám dotaz, dá se v receptu nahradit 200 g cukr krupice za 200 g cukr moučka? Máte někdo zkušenosti? Díky.

  • jaja 13 | 22. 3. 2005 19:08

    Jěště by mě zajímalo - ta zakysaná smetana se má dávat na vychladlou buchtu nebo teplou? Já ji potřela na chladnou, ale četla jsem že i na horkou. Nerozpustí se ta zakysaná smetana? Nebo je to účel?

  • jaja 13 | 22. 3. 2005 19:05

    Dlouho jsem o této buchtě přemýšlela, až jsem se dnes rozhodla. Ale protože u nás moc nejdou na odbyt moučníky bez kakaa, přidala jsem do těsta 2 lžíce kakaa a na smetanu jsem místo skořicového cukru nasypala čokoládovou rýži. Nemá to chybu. Je to ještě lepší než šalamounské řezy.

  • Martina Vraná | 17. 3. 2005 22:05

    Aby byla buchta ještě barevnější, můžete vyzkoušet obarvit půlku těsta kakaem a puding např. malinový. Na plech potom cikcak nalijete těsto a do něj přes lžíci nanesete kopičky pudinku. Aby vynikla barevnost, tak bych v tomto případě nechala raději puding z 1/2 litru mléka.

  • Irena | 7. 3. 2005 14:49

    Recept jsem vyzkoušela v sobotu, ale bohužel nikdo nevydržel čekat, až se buchta zaleží:-) Moc dobré, dnes ji peču znovu. Trošku jsem to zkombinovala s podobným receptem, puding jsem vařila litru mlíka a do těsta přidala kakao. Buchta tak barevně lahodila i oku.

  • Pája | 21. 2. 2005 09:28

    VYNIKAJÍCÍ !!!! Jen jsem použila čokoládový puding z 1 litru mléka, protože z 1/2 litru je toho přeci jen málo. Upečenou buchtu jsem ještě horkou polila 3 kelímky zakysané smetany smíchané se skořicovým cukrem. Opravdu doporučuji.

  • Eva | 18. 2. 2005 17:14

    Je to výborné, nejvíce rodině chutnala půlka bez té zakyslé (dělala jsem radši verzi s a bez, kdyby náhodou :-) Díky za prima recept! Jo a dělala jsem dvojitý pudink, protože ten my rádi :-)

  • Anonym | 11. 2. 2005 20:44

    jsem opravdu zvědavá,protože hodně peču a už jsem nevěděla co.Dám vědět

  • Lucka | 28. 1. 2005 08:53

    Ja dávám taky 3 zakysané smetany a sypu grankem, nebo kakaem, je to šíleně žravý, úplně nejlepší je , když smetana pořádně zatuhne - tak to je potom boj o pekáč - dveře lednice se netrhnou !!! Barevnou variaci vyzkouším, dobrý nápad !!

  • Jana Sigutova | 28. 1. 2005 01:34

    Buchta je opravdu skvela, rodina i navsteva nadsena!!

  • Kamila | 24. 1. 2005 10:39

    Výborné, vláčné, žádná dusivka. Ještě jsem to trochu vylepšila -těsto dělám světlé a pudink čokoládový - lahodí to pak nejen puse ale i oku (samozřejmě to lze barevně i otočit). Do zakysané smetany vmíchám 2-3 lžíce medu a to pak je mňamka.

  • Anonym | 9. 12. 2004 10:07

    Buchtu jsem upekla a byla vynikající, už rozdávám recpty dál a pro veliký úspěch ji teď dělám často.

  • Míla Kořínková | 29. 11. 2004 15:26

    Pro velký úspěch jsem tuto buchtu pekla znovu, na potření dala 3 1/2 kysané smetany oslazené 2 vanilk. cukry a poprášila kakaem. Chutná nám víc než se skořicí - ta nám přece jen víc pasuje k jablečným koláčům ap., ale to je věc každého co má víc v oblibě. Muž pod různými záminkami chodí co chvíli do lednice a buchtu " zarovnává", a nebo se přímo zeptá - chceš taky ukrojit dort ? Zkusili jsme i karamelové řezy, ale ty nám přišly moc přeslazené, bez výrazné karamelové chuti, ale tahle buchta - to je lahoda sama !!! Díky autorce receptu, že se rozdělila s námi o recept !

  • Anonym | 25. 11. 2004 03:50

    Pece se jednim svihem a vysledek je fenomenalni. Byl jsem prekvapen ze v troube se nepece moc dlouho staci 20 minut a je to. :) spokojeny kuchar.R.

  • Míla Kořínková | 11. 11. 2004 21:14

    Odpoledne jsem buchtu upekla, teď večer je tam už jen půl plechu,je moc dobrá!!!!Přidala jsem ještě jednu smetanu, ze dvou se mi vrstva zdála tenká, příště zkusím posypat kakaem, nebo strouhanou čokoládou. Zařazuji do své sbírky, určitě vyzkoušejte - stojí to za to !!!

  • Lada Kratochvílová | 31. 10. 2004 10:30

    Vynikající!!!!!!!!!!! Jedna nestačila tak jsem ještě připékala :o)

  • Zdeněk Pitra | 15. 7. 2004 16:58

    Tak mi jsme dobuchtičky přidali jestě i borůvky a je to opravdu geniální! Všem doporučujem!

  • jana | 15. 6. 2004 12:23

    Tak jsem buchtu vyzkoušela a je vynikající !!!!! Opravdu, vřele doporučuji. Je vláčná, velice chutná!!

  • jana | 8. 6. 2004 13:34

    Podle receptu se zdá, že to může být moc dobré,především je to zajímavý postup a zajimavé suroviny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořicový cukr Sníh z bílku Vanilkový pudink Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Filety po italsku

Filety po italsku

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
44
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
34
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
31
Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně
Prokládané brambory s…
18
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact