• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Napište svůj komentář k receptu

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát cerstvy nebo mrazeny (ne protlak)
    • 500
      g ricotta
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • majoránka
    • olivový olej
  • Testo
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 120
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice.
2
Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně rozkrájet. Vychladlý jej smícháme s 60 g parmesanu, přidáme lžičku majoránky, případně osolíme a promícháme. Ricottu smícháme se šlehačkou (ne šlehanou).
3
Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme 1 díl a přeneseme do dortové otevirací formy vymazané máslem a vysypané moukou, také můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíře a takto jej dát do formy, těsto musí pokrýt i stěny formy. Povrch těsta namažeme olivovým olejem, rovnoměrne naneseme vrstvu špenátu a na špenát dáme vrstvu ricotty. Lžičkou vytlačíme 4 dostatečně hluboké důlky a do důlků rozklepneme syrová vajíčka. Dáme pozor, aby žloutek zůstal neporušen. Osolíme, opepříme, posypeme zbylým parmesanem. Vyválíme druhou část těsta (malý kousek si můžeme nechat na ozdobení) a přeneseme jej na dortu. Spojíme okraje, dobře je zmáčkneme prsty, můžeme vytvořit malé vlnky. Z kousku těsta můžeme vytvořit lístečky a květinky a ozdobit naši dortu, blízko ozdob uděláme párátkem pár dírek, aby mohla unikat pára. Povrch můžeme potřít vejcem (není nutno). Upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 - 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
4
Tak jako k českým Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, Velikonoce italské se neobejdou bez tohoto receptu. Já osobně jej někdy dělám i mimo velikonoční svátky, rodina ani návštěvy tímto pohoštěním nikdy nepohrdly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Torta di spinaci

Torta di spinaci

Torta alla ricotta

Torta alla ricotta

Torta di spaghetti KOPRA

Torta di spaghetti KOPRA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 7. 2024 13:42

    Dobrý, děkuji za recept.

  • KaRa | 9. 5. 2014 09:48

    Mooooc dobrý, díky!

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:24

    Místo ricoty jsem dala tvaroh. Špenát jsem ochutila česnekem, majoránku nepoužívám. Sic jsem se s tím trochu prala, výsledek byl <:-) !

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 23:02

    Tak to se na me nezlobte, ale proc by jej nemohla ochutnat?! Nevidim nic spatneho na tom, napsat, ze nekdo dany recept jedl. V Italii je tento recept opravdu velice rozsireny.

  • Muller | 29. 3. 2011 19:07

    Mozna pred sto lety,nebo v minulem zivote :-D :-D :-D .

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 14:10

    Tesi me, ze ti chutna. Ja jej delam ani ne tak kvuli navstevam, ale kvuli sobe :-D ;-) , klidne muzu sporadat polovinu na posezeni <:-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 28. 3. 2011 10:48

    Ivo, tenhle dort je moc dobrý, jedla jsem ho poprvé u kamarádky v Itálii a moc mi chutnal ;-) zdravím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Zelenina
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Majoránka Máslo Olivový olej Polohrubá mouka Ricotta Smetana ke šlehání Špenát Strouhaný parmazán Studená voda Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Hummus

Hummus

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

31
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
21
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
16
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
15
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Dozrávají šípky! Jak je sbírat, sušit a jak správně udělat čaj plný vitaminů?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

Gregorová o nedožitých narozeninách Brzobohatého (†79): Co jsem mu nestihla splnit! O jediný den…

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný veganský štrůdl
Slaný veganský štrůdl
Slaný vínový koláč
Slaný vínový koláč
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact