• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Napište svůj komentář k receptu

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg špenát cerstvy nebo mrazeny (ne protlak)
    • 500
      g ricotta
    • 60
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g strouhaný parmazán
    • majoránka
    • olivový olej
  • Testo
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 120
      ml studená voda
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto a dáme na 30 minut do lednice.
2
Špenát spaříme, dobře vymačkáme veškerou tekutinu, můžeme jemně rozkrájet. Vychladlý jej smícháme s 60 g parmesanu, přidáme lžičku majoránky, případně osolíme a promícháme. Ricottu smícháme se šlehačkou (ne šlehanou).
3
Těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme 1 díl a přeneseme do dortové otevirací formy vymazané máslem a vysypané moukou, také můžeme těsto vyválet přímo na pečícím papíře a takto jej dát do formy, těsto musí pokrýt i stěny formy. Povrch těsta namažeme olivovým olejem, rovnoměrne naneseme vrstvu špenátu a na špenát dáme vrstvu ricotty. Lžičkou vytlačíme 4 dostatečně hluboké důlky a do důlků rozklepneme syrová vajíčka. Dáme pozor, aby žloutek zůstal neporušen. Osolíme, opepříme, posypeme zbylým parmesanem. Vyválíme druhou část těsta (malý kousek si můžeme nechat na ozdobení) a přeneseme jej na dortu. Spojíme okraje, dobře je zmáčkneme prsty, můžeme vytvořit malé vlnky. Z kousku těsta můžeme vytvořit lístečky a květinky a ozdobit naši dortu, blízko ozdob uděláme párátkem pár dírek, aby mohla unikat pára. Povrch můžeme potřít vejcem (není nutno). Upečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 40 - 45 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
4
Tak jako k českým Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, Velikonoce italské se neobejdou bez tohoto receptu. Já osobně jej někdy dělám i mimo velikonoční svátky, rodina ani návštěvy tímto pohoštěním nikdy nepohrdly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Torta di spinaci

Torta di spinaci

Torta alla ricotta

Torta alla ricotta

Torta di spaghetti KOPRA

Torta di spaghetti KOPRA

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 17. 7. 2024 13:42

    Dobrý, děkuji za recept.

  • KaRa | 9. 5. 2014 09:48

    Mooooc dobrý, díky!

  • Mášenka M | 25. 4. 2011 17:24

    Místo ricoty jsem dala tvaroh. Špenát jsem ochutila česnekem, majoránku nepoužívám. Sic jsem se s tím trochu prala, výsledek byl <:-) !

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 23:02

    Tak to se na me nezlobte, ale proc by jej nemohla ochutnat?! Nevidim nic spatneho na tom, napsat, ze nekdo dany recept jedl. V Italii je tento recept opravdu velice rozsireny.

  • Muller | 29. 3. 2011 19:07

    Mozna pred sto lety,nebo v minulem zivote :-D :-D :-D .

  • pippiva
    pippiva | 29. 3. 2011 14:10

    Tesi me, ze ti chutna. Ja jej delam ani ne tak kvuli navstevam, ale kvuli sobe :-D ;-) , klidne muzu sporadat polovinu na posezeni <:-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 28. 3. 2011 10:48

    Ivo, tenhle dort je moc dobrý, jedla jsem ho poprvé u kamarádky v Itálii a moc mi chutnal ;-) zdravím ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Zelenina
Pokrmy Chuťovky Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Oběd Večeře Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Majoránka Máslo Olivový olej Polohrubá mouka Ricotta Smetana ke šlehání Špenát Strouhaný parmazán Studená voda Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Cuketová kostka s čokoládou

Cuketová kostka s čokoládou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
17
Čevabčiči
Čevabčiči

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrůdl - 4 varianty
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný štrúdl s hruškami a gorgonzolou
Slaný veganský štrůdl
Slaný veganský štrůdl
Slaný vínový koláč
Slaný vínový koláč
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný zákusek se šunkou a sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým sýrem
  • Recepty.cz
  • Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact