• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Slaný kynutý závin

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí cca 20g
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo nebo tuku
    • 3
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • voda případně
  • Škvarková náplň
    • 300
      g škvarky
    • 1
      ks cuketa malá
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka čerstvá, nebu 1/2 balíčky sušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Zelná náplň s klobásou
    • 300
      g klobása
    • 100
      g uzená slanina
    • 0,50
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout. Potom přilijeme zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, rozpuštěné máslo (tuk), osolíme, vypracujeme hladké, kypré těsto a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky, každý rozválíme, potřeme náplní, stočíme do závinu a uložíme je vedle sebe na pomazaný plech nebo pečící papír. Hotové záviny potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem, necháme ještě chvíli kynout popícháme vidličkou a pečeme do zlatohněda.
2
Škvarková náplň postup: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cukínu zbavenou vody, vejce sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.
3
Zelná náplň postup: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno krájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl a dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Droždí Hlávkové zelí Klobása Majoránka Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzená slanina Vařená vejce Vařené brambory Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

140
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
97
Little Gem s hořčicovým přelivem
Little Gem s hořčicovým…
75
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
46
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
35
Čína z kapra
Čína z kapra

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact