• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaný dort I
Napište svůj komentář k receptu

Slaný dort I

autor: Alík67
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný dort I
Slaný dort I
Slaný dort I
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 300
      ml vlažná voda
    • 60
      ml mléko
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 30
      g droždí

Postup přípravy receptu

1
V troše teplé vody rozmícháme lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené kvasnice. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy prosijeme mouku, smícháme se solí a kmínem, přidáme ocet, olej, vlažné mléko, zbytek vody a vzejitý kvásek. Důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Přikryté utěrkou necháme nakynout. Nakynuté těsto znovu propracujeme a vložíme do kulaté dortové formy (průměr cca 24 cm) vymazané a vysypané hrubou moukou.
2
Znovu necháme asi 20 minut kynout. Povrch potřeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 - 40 minut při 180°C. Během pečení povrch chleba ještě znovu potřeme vodou. Upečený chléb vyndáme z formy a necháme úplně vychladnout. Trvá to dost dlouho, je lepší upéct ho den předem.
3
Mezitím si připravíme pomazánky, kterými to naplníme: česneková, šunková, nivová, křenová, topinková atd. - jakým kdo dává přednost.
4
Korpus vodorovně dvakrát rozřízneme, čímž získáme tři placky. Na spodní placku dáme všechnu šunkovou pomazánku a rovnoměrně rozetřeme. Přiklopíme druhou plackou, na kterou rozetřeme 2/3 sýrové pomazánky. Přikryjeme poslední plackou a celý dort zvenku pomažeme zbytkem pomazánky. Boky obalíme stouhaným sýrem. A zdobíme sýry, salámy nebo jen zeleninou. Fantazii se meze nekladou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Slaný palačinkový dort

Slaný palačinkový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stepanka | 2. 10. 2015 17:15

    U nas taky me uspech vyborny chlebik :)

  • Delarue
    Delarue | 10. 1. 2013 18:19

    Super recept, jelikož nemám ráda kmín, přidala jsem masové koření a nemělo to chybu. Dort jsem pekla pro tatínka mého přítele a měl opravdu úspěch !

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Dorty Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Dorty Slané Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Ocet Olej Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Klatovský řízek

Klatovský řízek

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

45
Porn Star Martini
Porn Star Martini
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Lovošská topinka
Lovošská topinka
17
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Slaný anglický koláč
Slaný anglický koláč
Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Slaný bramborový koláč se sýrem a…
Slaný cuketový koláč -  bez mouky
Slaný cuketový koláč - bez mouky
Slaný dort II.
Slaný dort II.
Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy
Slaný hruškový závin s gorgonzolou a…
Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a rozmarýnem
Slaný chlebíček s cuketou, klobásou a…
  • Recepty.cz
  • Slaný dort I
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact