• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 200
      g flíčky
    • 400
      g červené zelí čerstvé
    • 220
      g slanina gazdovská nebo libovější debrecínský špek...
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr krupice
    • ocet
    • drcený kmín
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci smažení přidáme ke slanině rozvonět i jemně nasekaný česnek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle lehce dozlatova. Přidáme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru, trošku drceného kmínu a promícháme. Zelí není nutné podlévat, přidáním soli a cukru zelí uvolní dostatek šťávy, která nám postačí na krátké podušení na mírném ohni, pod poklicí. Dusíme na skus, dle vlastní chuti můžeme dosolit nebo osladit, nakonec okyselíme octem a ještě krátce společně podusíme.
3
Flíčky nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme a nasypeme zpět do hrnce, kde je zasypeme osmaženou slaninou s vysmaženým tukem, opepříme a promícháme.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Slaninové flíčky podáváme s dušeným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninové vepřové plátky s hlívou

Slaninové vepřové plátky s hlívou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Flíčky Ocet Pepř mletý Sádlo Slanina Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Bílkový MARGOT hřbet

Bílkový MARGOT hřbet

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Ananasové řezy "Piña Colada"

Ananasové řezy "Piña Colada"

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Indiánci

Indiánci

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky
Jednoduchá česneková…
35
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
30
Kotlety s rajčaty a bramborami
Kotlety s rajčaty a…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Zlatá slavice Farna odhalila soukromí: Dcerka v náručí i vtípky na váhu!

Zlatá slavice Farna odhalila soukromí: Dcerka v náručí i vtípky na váhu!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slaní šneci II.
Slaní šneci II.
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninové rolky
Slaninové rolky
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky
  • Recepty.cz
  • Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact