• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Slaniňáky
Napište svůj komentář k receptu

Slaniňáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaniňáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo libové vepřové
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml smetana nebo šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalejeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova - v průběhu pečení podlejeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko kořenit různým kořením a případně přidat zeleninu atd.
2
Vhodná příloha: brambory na všechny způsoby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 20:23

    Maso drůbeží i VEPŘOVÉ a ta slanina :-\ -UZENINA???

  • Simča Sládková | 26. 8. 2010 21:22

    Alžběto - musíš si otevřít ten recept, který chceš do oblíbených přidat, nahoře, na úrovni názvu, jsou vpravo ikony, úplně vpravo je taková žlutá složka s hvězdičkou a na tu když najedeš myší, ukáže se ti kontextová nápověda "Přidat recept do oblíbených položek". No a na tu klikneě a je to....

  • Alžběta Dřímalová | 26. 8. 2010 20:20

    úplně mimo mísu,ale vidím, že tu zrovna někdo je: jak si můžu přidat konkrétní recept do svých oblíbených? Díky moc za radu.

  • Daniella O. | 26. 8. 2010 20:16

    Simco, uz dlouho delam Svlecene kure.... , je to malinko mastnejsi, ale vyborne...S tou horcici to bude jiste pikantnejsi, vyzkousim, ale nam zachutnal recept ze svlecenych kurecich stehynek. Kalorii je tam dost, ale nevarime to kazdy den , ne??? Jinak te slaniny tam neni tolik, jako kdyz se bali kazdy malinky kousek zvlast. Jeste tam pridavam trochu cesneku :)))

  • Simča Sládková | 26. 8. 2010 15:40

    Jano, já nejsem autorkou receptu, ale maso bych podle tohoto předpisu krájela asi tak na kousky v průměru 2 cm (tedy 2 x 2 cm) a délky cca 5 cm. Myslím si, že pokud budeš mít rozměry trochu jiné, nic moc se nezmění, jen doba tepelné úpravy bude trochu jiná.... Recept mi přijde zajímavý, jen se troch obávám, zda kombinace slanina + šlehačka nebude moc tučná. No, možná to zkusím, pokud ano, ozvu se :-) .

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 26. 8. 2010 11:24

    prosím vás špalíčky masa je co?jak jsou velké?prosím poraďte mi.děkuji.

  • Renata Tichoňová | 26. 8. 2010 10:55

    Skvělé, všem chutnalo, doporučila jsem známým, hodnotili podobně.

  • Zdena z JM | 1. 11. 2007 06:52

    Dělám něco podobného z králičího masa akorát bez smetany (viz.králičí balíčky).Musím potvrdit,že sušší maso v kombinaci s anglickou slaninou (nebo uzeným bůčkem) je opravdu vynikající.

  • Linda | 31. 10. 2007 22:07

    bylo to opravdu výborné

  • Linda | 31. 10. 2007 18:00

    zkouším dnes k večeři, už to mám v troubě...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hořčice Kuřecí prsa Máslo Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Pomazánka z Romadúru II.

Pomazánka z Romadúru II.

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

57
Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Pečená kachna s…
34
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Slaniňáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact