• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slané vínové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Slané vínové cukroví

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
Slané vínové cukroví
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce víno dle chuti, bílé nebo červené
    • sůl na špičku lžičky
  • Dohotovení
    • sůl
    • rozšlehané vejce na potření
    • sezamová semínka
    • lněná semínka
    • slunečnicová semínka - vyloupaná
    • mandle nasekané
    • nasekané ořechy
    • drcený kmín
    • koření dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4 mm silný plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary.
2
Přeneseme na plech, potřeme vejcem a dle chuti dozdobíme semínky a solí nebo kořením. Posypat můžeme i nivou nebo jiným sýrem. Během pečení mírně nabydou do výšky. Dáme péct do předehřáté trouby, pečeme zvolna, dozlatova.
3
----
4
* Těsto lze obarvit a dochutit paprikou, kurkumou, kari kořením...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vínové rohlíčky - cukroví

Vínové rohlíčky - cukroví

Kuře ve vínové omáčce

Kuře ve vínové omáčce

Slané cukroví

Slané cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Budajova Hana | 19. 9. 2016 11:15

    Skvele jemne krehke cukrovi. Doporucuji.

  • pecilo | 16. 12. 2015 19:35

    Co znamena pozvolna peceme, prosim? 150'C? A jaka je cca doba "dozlatova"? Moc dekuji za radu! O:-) :-[ :-\

  • tm | 21. 12. 2014 12:34

    Na kolik stupňů prosím pečetě? :-))

  • Lenka | 29. 12. 2013 19:59

    Výborné, odporúčam k vínu, dnes sme zjedli z celej dávky :)

  • ucoštour | 6. 12. 2013 12:15

    ahoj :-* :-)

  • Janička Lunáková | 6. 12. 2013 12:14

    Trapaaaas

  • allena89
    allena89 | 30. 11. 2013 20:21

    Dnes jsem upekla, křehoučké, opravdu výborné. Sypala jsem kmínem, sezamem, slunečnicí, tvrdým sýrem a česnekem na plátky. Přikládám fotku mého výtvoru.

  • Klárka | 27. 6. 2012 13:25

    Děkuji za recept, recept jsem si vytiskla pro další vhodnou příležitost. ;-) :-)) <:-)

  • Petra Novotná | 31. 12. 2011 12:16

    Slané cukroví u nás mělo premiéru a je výborné. Drobné cukroví peču jen sladké a nejvíc vanilkové rohlíčky. Do večera je času dost a tak mám nachystáno ještě na jedny. Některé jsem totiž posypala kořením na pizzu a o ty je velký zájem u dětí, tak jim ještě dopřeju, připraví si je sami a já je už jen upeču. Dělají si ještě ovocné kanapky a šunkové šneky z listového těsta se sýrem.

  • Barbora | 20. 12. 2011 19:28

    Je to jemná chuťovka a myslím, že k vínu se bude hodit moc dobře. Dnes jsem udělala zkušební a už po nich není ani památka.

  • pippiva
    pippiva | 16. 12. 2011 14:39

    Abych tady jen nepovidala.... Upeceno, testo jsem pouzila podobne, sypala makem, sezamem, lnenymi a fenyklovymi seminky. Dobre je to! :-*

  • pippiva
    pippiva | 16. 12. 2011 11:49

    To by jste se divila, muj manzel a tchyne se po br. salatu muzou utlouct (majonezu delam doma a trochu jsem ji poitalstila-davam olivovy olej) :-D, loni ochutnala i tchyne od svagrove a jeste si pridavala... <:-) ;-) :-)

  • Dáša | 15. 12. 2011 21:42

    a ten brsalát ital sní? :-) jinak děkuju za info, trochu se zajímám o tradiční pokrmy...a italskou kuchyni dost!!

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 23:32

    ...a ja si to kazdorocne priskotacim s mym bramborovym salatkem s majonezou <:-) <3 :-D

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2011 23:27

    Hodne se pouzivaji recepty na bazi morskych ryb. Jako prvni chod samozrejme nesmi chybet testoviny a to v jakemkoliv trochu slavnostnejsim provedeni: ruzne ochucene lasagne nebo jine zapecene testoviny, ravioli, tortellini... Jako druhy chod morske ryby nebo ruzne pecene (hovezi, veprove), take nadivane kure nebo kapoun. Maji toho celkem dost :-\ . A samozrejme nesmi chybet panettone, kynuta buchta-bochanek s rozinkami a kandovanou pomerancovou kurou. :-)

  • Dáša | 13. 12. 2011 16:06

    Můžu se zeptat, co je v Itálii na stole jako tradiční vánoční pokrm? díky D.

  • pippiva
    pippiva | 13. 12. 2011 14:53

    Ja delam podobne vinne krehke testo na slany kolac, misto masla davam panensky ol. olej, ma pak pikantnejsi chut. Misto kolace udelam susenky, bude to pekne i jako predkrm na Stedrovecerni stul. <:-) :-*

  • Klára K. | 12. 12. 2011 22:32

    Jirko, máš to moc pekné a už na jazyku cítim aj tu chuť. Bude dobré k silvestru, :-P len to "cukroví" mi tam vadí. :-! :-! Prajem pekné sviatky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Hladká mouka Koření Lněná semínka Mandle Máslo Nasekané ořechy Rozšlehané vejce Sezamová semínka Slunečnicová semínka Sůl Víno Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Prošívaná deka II.

Prošívaná deka II.

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

502
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
174
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
173
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…
135
Tradiční tažený štrůdl
Tradiční tažený štrůdl
127
Rýže s ovocem
Rýže s ovocem

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Slané tyčinky se šunkou
Slané tyčinky se šunkou
Slané tyčinky z bramborového těsta
Slané tyčinky z bramborového těsta
Slaní šneci II.
Slaní šneci II.
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninová vinná klobása na pivu
Slaninové flíčky s dušeným červeným zelím
Slaninové flíčky s dušeným červeným…
  • Recepty.cz
  • Slané vínové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact