• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
Napište svůj komentář k receptu

Sladkokyselé kuře

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladkokyselé kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžíce červené víno
    • 0,50
      dl sojová omáčka
    • voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
2
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
3
Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s…

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • menohe | 8. 11. 2011 12:56

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  • nnln | 16. 4. 2011 14:04

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:19

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  • Fleur | 10. 3. 2006 18:10

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  • Petra Vomackova | 10. 3. 2006 12:15

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:34

    Nemá chybu

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:30

    Fakt mňamka, dělám podle tohoto receptu už dlouho

  • Alena Damijo | 2. 6. 2005 19:40

    Výborný recept, moc děkuji, surfovala jsem kdejakou čínskou kuchařku, ale ty měly nedostupné ingredience, tohle chutná jako originál a dá se to vařit kdekoli. Ja jsme dala místo vína rajčatový protlak, dá to tomu tu správnou červenou barvu, ocet jsem operativně nahradila vymačkaným citronem a bylo to žůžo bájo. Med místo cukru taky není k zahození. :)

  • Efina | 28. 11. 2004 12:55

    Je to mňamka! Dělala jsem to před týdnem.

  • Alis | 2. 11. 2004 18:57

    Veroniko, máš pravdu je to pochutnáníčko.

  • Veronika Rezkova | 1. 11. 2004 17:41

    prave jsem to dovarila a je to mnam mnam pochoutka, chutnalo to i me 10-ti lete sestre, vino tomu dodalo smak!Diky za recept,Vlasto

  • Eva | 4. 10. 2004 11:10

    Souhlasím s ostatními - u nás tuto dobrotu vyžaduje nejen syn, ale i manžel.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:53

    Také se mi to zdálo podivné, ale pouze do té doby než jsme to začali pravidelně doma vařit, teď to děti vyžadují

  • Anonym | 14. 9. 2004 18:31

    Fakt je to moc dobré, nejdřív se mi zdálo, že je to divná kombinace, ale je to chutné

  • Mirka Frolcová | 14. 9. 2004 14:20

    Rychlé, chutné

  • Lubor | 12. 9. 2004 16:04

    Špica

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Kuřecí maso Moučkový cukr Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tuk Vejce Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

62
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
59
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
54
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
47
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
39
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Outfit podle oslavenkyně Táni Pauhofové: Tyhle kousky vás zachrání v největších vedrech!

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

Nezbedný syn Davida Beckhama: Druhá veselka! Rodiče o tom neměli ani páru

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve…
Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Sladkokyselé restované kuře s…
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact