• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
Napište svůj komentář k receptu

Sladkokyselé kuře

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladkokyselé kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžíce červené víno
    • 0,50
      dl sojová omáčka
    • voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
2
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
3
Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s…

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • menohe | 8. 11. 2011 12:56

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  • nnln | 16. 4. 2011 14:04

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:19

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  • Fleur | 10. 3. 2006 18:10

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  • Petra Vomackova | 10. 3. 2006 12:15

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:34

    Nemá chybu

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:30

    Fakt mňamka, dělám podle tohoto receptu už dlouho

  • Alena Damijo | 2. 6. 2005 19:40

    Výborný recept, moc děkuji, surfovala jsem kdejakou čínskou kuchařku, ale ty měly nedostupné ingredience, tohle chutná jako originál a dá se to vařit kdekoli. Ja jsme dala místo vína rajčatový protlak, dá to tomu tu správnou červenou barvu, ocet jsem operativně nahradila vymačkaným citronem a bylo to žůžo bájo. Med místo cukru taky není k zahození. :)

  • Efina | 28. 11. 2004 12:55

    Je to mňamka! Dělala jsem to před týdnem.

  • Alis | 2. 11. 2004 18:57

    Veroniko, máš pravdu je to pochutnáníčko.

  • Veronika Rezkova | 1. 11. 2004 17:41

    prave jsem to dovarila a je to mnam mnam pochoutka, chutnalo to i me 10-ti lete sestre, vino tomu dodalo smak!Diky za recept,Vlasto

  • Eva | 4. 10. 2004 11:10

    Souhlasím s ostatními - u nás tuto dobrotu vyžaduje nejen syn, ale i manžel.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:53

    Také se mi to zdálo podivné, ale pouze do té doby než jsme to začali pravidelně doma vařit, teď to děti vyžadují

  • Anonym | 14. 9. 2004 18:31

    Fakt je to moc dobré, nejdřív se mi zdálo, že je to divná kombinace, ale je to chutné

  • Mirka Frolcová | 14. 9. 2004 14:20

    Rychlé, chutné

  • Lubor | 12. 9. 2004 16:04

    Špica

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Kuřecí maso Moučkový cukr Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tuk Vejce Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Vařený hrách

Vařený hrách

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Vaječné placičky se sýrem a šunkou

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

182
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
37
Salát s krevetami a exotickým ovocem
Salát s krevetami a…
36
Kořeněná rýže s tuňákem
Kořeněná rýže s tuňákem
35
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Krémová polévka s fazolkami a koprem
Krémová polévka s…

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Definitivní konec? Mareš bez Moniky mluví o životní změně

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 26. 8. 2025: Kdo se dočká dobrých zpráv a koho čekají napjaté vztahy?

Denní horoskop na úterý 26. 8. 2025: Kdo se dočká dobrých zpráv a koho čekají napjaté vztahy?

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

Princ ve výslužbě Jan Čenský: Poprvé jako model! Spolu s Kopečným a Vernerem

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve…
Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Sladkokyselé restované kuře s…
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact