• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké ruské pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké ruské pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 25
      g droždí
    • sůl
  • Rýžová náplň
    • 400
      g rýžová kaše Hustá (350-400g) - uvařená z rýže a mléka
    • 1
      ks cibule osmažená na tuku
    • 1
      ks vejce
    • cukr trocha
    • 80
      g rozinky
  • Klasická maková náplň
    • med k ochucení

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem a okraje spojíme. Vložíme na plech a upečeme.
2
Poznámka: tyto pirohy jsou nejčastěji obdélníkové a podávají se k čaji, společně s kompotovaným ovocem nebo vareňjem.
3
Vareňje je druh zavařeniny, ve které je ovoce zavařené vcelku v tekutém rosolu. Na 1 kg ovoce se dává alespoň 1 kg cukru. Vaří se z jahod, malin, černého rybízu, meruněk, jablek, hrušek, mirabelek apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bubu-dira | 25. 3. 2008 13:46

    nezerte to chcipnete

  • Tereza Jarčušková | 24. 4. 2007 07:54

    Cesto nenechávate kysnúť, po vypracovaní hneď vyvaľkáte. Keď je piroh na plechu, stačí takých 10 min nechať nakysnúť.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 21:38

    Lenčo, kupte normální lístkové těsto,udělejte šátečky,naplňte čímkoliv a budete mít " pirohy".Ale zkuste toto,je to trošku linecké nakypřené droždím,určitě nekyne,tak uvidíme. Nevím,jestli Terezka vyzkoušela,než předala recept:-))

  • lenča | 23. 4. 2007 20:00

    Chtěla jsem se zeptat,zda toto těsto kyne.Pirohy jsem měla naposled před 20 lety a jsem ráda,že jsem tento recept objevila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Máslo Med Mléko Polohrubá mouka Rozinky Rýžová kaše Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Jablečné žabí tlamičky se skořicí

Tikka masala

Tikka masala

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

22
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
16
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Dort s ovocem a želatinou
Dort s ovocem a želatinou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact