• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      sklenice džem
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček moučkový cukr nebo kakao
    • 1
      balíček skořice
    • 1
      balíček máslo
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, sůl a vejce s vodou smísíme na tuhé těsto, jako na nudle.
2
Rozdělíme na poloviny a každou zvlášť rozválíme 3 mm silnou, nakrájíme na čtverce asi 5x5 cm (mohou být i větší, ale čím menší, tím krásnější).
3
Na každý čtverec dáme kopeček džemu nebo tvarohové náplně (1 těsto s džemem, druhé s tvarohem), přeložíme do trojúhelníku a dobře slepíme.
4
Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8-10 minut, záleží to od síly těsta, je potřeba 1 piroh vyjmout a ochutnat. Pirohy vaříme ve větším hrnci a po částech, aby se neslepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme vodu vřít a vhodíme další pirohy.
5
Okapané pirohy opatrně promícháme se strouhankou opraženou na oleji a práškovým cukrem nebo je posypeme kakaem se skořicí a práškovým cukrem a ropuštěným máslem.
6
Džem použijeme takový, který se neroztéká, aby se pirohy dobře slepily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zajímavé | 17. 12. 2015 18:15

    Nechutná to jalově, když je to sladko-slané? Tedy pokud jsem recept dobře pochopil.

  • Kristína | 14. 5. 2015 12:44

    Vajíčka a vodu v ingredienciách nemáte napísané. Koľko tedy ??

  • týnka | 9. 2. 2015 18:42

    Kolik soli????????????????????????????????????? :-! :-))

  • Vladka | 5. 11. 2011 11:47

    kolik vajec do těsta??????????????????????

  • Tereza Jarčušková | 16. 1. 2006 13:33

    Zabudla so presnejšie špecifikovať tvarohovú plnku. Takže zmiešame tvaroh, vajce a cukor. Cukor kľudne kryštál, pri varení sa rozpustí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Skořice Strouhanka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Květákové řízky

Květákové řízky

Zaječí paštika s cibulkou

Zaječí paštika s cibulkou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

65
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
41
Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená
Hlíva s květákem na…
27
Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou
Chřest v parmské šunce s…
25
Halloumi burger s domácí máslovou bulkou
Halloumi burger s domácí…
23
Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)
Švestkové muffiny s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké oplatky
Sladké oplatky
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
Sladké pomazlení
Sladké pomazlení
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact