• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl
    • 1
      sklenice džem
    • 4
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      balíček moučkový cukr nebo kakao
    • 1
      balíček skořice
    • 1
      balíček máslo
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Mouku, sůl a vejce s vodou smísíme na tuhé těsto, jako na nudle.
2
Rozdělíme na poloviny a každou zvlášť rozválíme 3 mm silnou, nakrájíme na čtverce asi 5x5 cm (mohou být i větší, ale čím menší, tím krásnější).
3
Na každý čtverec dáme kopeček džemu nebo tvarohové náplně (1 těsto s džemem, druhé s tvarohem), přeložíme do trojúhelníku a dobře slepíme.
4
Pirohy vaříme v osolené vodě asi 8-10 minut, záleží to od síly těsta, je potřeba 1 piroh vyjmout a ochutnat. Pirohy vaříme ve větším hrnci a po částech, aby se neslepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, necháme vodu vřít a vhodíme další pirohy.
5
Okapané pirohy opatrně promícháme se strouhankou opraženou na oleji a práškovým cukrem nebo je posypeme kakaem se skořicí a práškovým cukrem a ropuštěným máslem.
6
Džem použijeme takový, který se neroztéká, aby se pirohy dobře slepily.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové pirohy pečené

Bramborové pirohy pečené

Falešné liptovské pirohy

Falešné liptovské pirohy

houbové pirohy

houbové pirohy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zajímavé | 17. 12. 2015 18:15

    Nechutná to jalově, když je to sladko-slané? Tedy pokud jsem recept dobře pochopil.

  • Kristína | 14. 5. 2015 12:44

    Vajíčka a vodu v ingredienciách nemáte napísané. Koľko tedy ??

  • týnka | 9. 2. 2015 18:42

    Kolik soli????????????????????????????????????? :-! :-))

  • Vladka | 5. 11. 2011 11:47

    kolik vajec do těsta??????????????????????

  • Tereza Jarčušková | 16. 1. 2006 13:33

    Zabudla so presnejšie špecifikovať tvarohovú plnku. Takže zmiešame tvaroh, vajce a cukor. Cukor kľudne kryštál, pri varení sa rozpustí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Džem Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Rostlinný olej Skořice Strouhanka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Podvodnice

Podvodnice

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
30
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
30
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Boloňské špagety
Boloňské špagety
26
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Další doporučené recepty:

Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké nudle s olešnickým tvarohem
Sladké oplatky
Sladké oplatky
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké ořechové nudle (těstoviny)
Sladké pohlazení
Sladké pohlazení
Sladké pomazlení
Sladké pomazlení
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
  • Recepty.cz
  • Sladké pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact