• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
Napište svůj komentář k receptu

Skvělá italská pizza

autor: baazik
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
Skvělá italská pizza
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
  • Přísady
    • šunka
    • rajčata
    • paprika dle chuti
    • tvrdý sýr (dobrý je eidam 40%)
    • mozzarella pro gurmány
    • kukuřice nebo ananas
  • Omáčka
    • cibule
    • rajčata
    • česnek
    • oregáno
    • cukr
  • Těsto
    • sůl
    • olivový olej
    • voda
    • hladká mouka
    • droždí
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si připravíme těsto, protože budeme čekat, než nakyne. Do misky nasypeme mouku (na jednu středně velkou pizzu připadne tak 120 g mouky, ale doporučuju víc než míň), přidáme lžičku cukru, lžičku soli, lžíci olivového oleje, kvasnice (na 1/4 kg mouky polovinu kostičky droždí) a postupně přidáváme vodu. Musíme vytvořit těsto tak akorát - málo vody způsobí, že těsto nebude držet pohromadě, moc vody zase, že se těsto bude lepit, to nechceme. Pokud to přeženete s vodou, přidejte mouku. Hnětejte těsto dokud se nepřestane lepit. Přikryjte a dejte do tepla. Asi po půl hodině těsto znovu prohněte a dejte další půl hodiny kynout (je velmi důležité, aby bylo správně nakynuté - musí být jemné a nadýchané), to už by mělo být těsto ideální. Pizzu tvarujte na (nejlépe) dřevěném povrchu posypaném moukou.

RADA: Jak na domácí pizzu?

2
Mezitím, co bude těsto kynout, si připravíme omáčku. Rajčata nechte namočená v horké vodě, pak je oloupejte a nakrájejte na malé dílky. Cibuli taktéž nasekejte na malé kostičky a na oleji ji osmahněte do zlatova v hluboké pánvi. Přidejte rajčata, oregáno, česnek podle chuti a míchejte, dokud se rajčata nerozvaří. Pak je omáčka hotová.

RADA: Jak udělat domácí kečup?

3
A teď se pustíme do zdobení. Nechte troubu nahřát na 220 - 230 stupňů. Vytvarujte těsto do tvaru pizzy (udělejte ji HODNĚ tenkou, jen okraje dvakrát tlustší než obsah) a lehce je potřete olivovým olejem a následně omáčkou. Pak už je fantazie na vás - jen se mi trochu osvědčilo posypat sýrem až po polovině pečení, to úplně stačí. Pizzu dejte do vyhřáté trouby a nechte péct. Trvá to asi 10 - 15 minut, ale poznáte to podle okrajů - když už jsou do zlatova udělané, pizza by měla být hotová.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italská pizza

Italská pizza

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 22. 3. 2015 19:26

    Ale Nika, :-D Zajed se podivat nejdriv treba do Rima ...a zmenis ihned svuj mylny nazor, smich! Italska pizza nemusi byt jen tenoucka, je ruzna. http://www.eatingeuropetours.com/rome/best-food-in-rome/ A nebo nakoukni sem do te nabidky italske pizzerky ..."Tutta Bella Neapolitan Pizzeria" http://www.yelp.com/biz_photos/tutta-bella-neapolitan-pizzeria-crossroads-bellevue-2?select=6rwFXO4xOTDW7gJk2L452w#B0wwunXgbun48mjyKn249g

  • Mirka | 22. 3. 2015 18:27

    Nika, tys tech pizzi asi zatim nikde moc nepojedla, ze ne? 8-) ;-) :-( Pizzi existuje hrozne moc druhu, tenke tluste, sladke ...a o vsech se kupodivu rika, ze maji sve koreny v Italii. Ja osobne miluju uplne vsechny druhy, take ty sladoucke "nutelacky", ale ty az po jidle, namisto dezertu. Mam rada celo-tenke a krupave pizzy, zrovna tak i ty tenke, ale s pekne nafouknutym okrajem (ty puff okraje jsou vynikajici chuti). Jsou vetsinou pecene pri vysokanske teplote v brick ovenu a jsou hotove behem 1 minuty, no to je proste opravdova pizza pro me . Ale mam rada i ty tluste, chicagske, ktere se pecou v hlubokych kulatych formach, na testo se nejdriv nasklada pekne nahusto syr, tak ze prekryva jeden platek druhy, (kvalitnim silnejsim, platkovym syrem je to podlozeno, ne zadnym umelakem, ktery se prodava do hamburgeru, to je jen imitace a nema to nic spolecneho se syrem). Do techto pizzi se pouziva ...gruyere, provolone, colby, fresh mozzarella, monterey jack, nekdo ma rad nivu, nebo gorgonzolu, parmigiano-reggiano, atd., to zalezi na zakaznikovi co si vsechno vybere, nekdo tam chce mit i zrajici syry. Pak na ten syr teprve prijde moc dobre ochucena pizza omacka, pak ruzne dobre salamky, sunky, prosciutto, klobasy, nebo BBQ kureci maso, pastrami, houby, cibule, olivy, ci paprika, rajcata, pak se to zasype dobrym strouh. syrem, jaky si kdo preje, na to jde dalsi vrstva omacky a dalsi vrstva klobas, nebo cehokoliv a konci to peknou vrstvickou strouhaneho syra. Je to kaloricka bomba ale s tim musi dotycny uz pocitat. Tato pizza se pece kolem 25 -30 minut, protoze je tam tech ingredienci na sobe skutecne hodne ....ale ten vysledek! To neni zadna buchta, jak si cesi predstavuji ...tam se prolinaji vsechny dobre chute, ten nejspodnejsi syr se spolu s tema vsema stavama, ktere vytekaji ze vseho mozneho krasne zapece do toho testa na spodu ...no jedna basen. Jen si musite najit tu spravnou pizzerku, protoze ne kazdy umi udelat tak dobrou pizzu. Ja uz to mam trochu obslaple. :-)) Nekterym lidem chutna vylozene tenoucka pizza, ale mozna ze jen proto, ze nikdy jinsi pizzu ani neochutnali. 8-) https://www.youtube.com/watch?v=-84zTwumB84 Making Margherita Pizza in Bricktown NJ http://amazingribs.com/recipes/pizza_and_flatbreads_on_the_grill/different_pizza_styles.html

  • ScoutX | 18. 11. 2014 11:45

    to je právě ten problém, že pravá italská pizza je v podstatě buchta a ne to co u nás dostanete v pizzeriích, protože to lidem víc chutná jak to křupe.

  • Jahoda | 16. 3. 2014 20:50

    Je to napsané v textu (receptu) :-)

  • Alena | 9. 8. 2013 17:38

    Nevím jak vy, ale já tam nemám kolik gramů nebo kusů tam má být,to bych od oka nezvládla :-S

  • Nika | 16. 6. 2013 13:58

    Může chutnat dobře, ale promiňte mi.... italská pizza má být tenoučká. Tomuto my říkáme buchta a ne pizza.

  • Mira | 4. 3. 2013 17:38

    Nejlepsi je davat po upeceni na pizzu Parmazan , kdyz nenete parmazan tak dejte nastrouhanou Gran Moravii super ;-)

  • Petr | 21. 11. 2012 22:13

    Heureeeeeeeeeeeeeeekaaaaaaaaaaaaa ty vole :-D na teplym podklade se syr rozpousti,hmmmmm.Mela byste napsat Encyklopedii :-D :-))

  • Petr | 21. 11. 2012 22:11

    Cesky kreten muze napsat ze italska pizza a nakonci surovin ma napsanou Eidam 40%.Tohle kdyby Ital slysel,tak se mu vysmeje do ksichtu a vymaluje mu tou pizzou obyvak na barevno.Kdyz tvrdej syr na pizzu tak aspon cheddar nebo parmezan. :-D

  • mila | 4. 6. 2012 11:16

    Zatím jsem nezkoušela, vypadá to dobře. Dobrý návrh s tím sýrem, sama jsem v Itálii pizzu neochutnala, ale známí si ji dávali a říkali, že sýr tam sypali až po upečení. Zkusila jsem to a on se opravdu na horké pizze rozpustí. :-)

  • baazik | 29. 2. 2012 06:52

    teď už vím taky :D

  • Lucka | 22. 1. 2012 09:21

    eidam atd..? sorry, to není italský

  • xD | 25. 9. 2011 11:25

    lol trapasek :-$

  • Petr jedlik | 4. 4. 2011 14:48

    No tak tohle je nejhnusnejsi Pizza kterou sem kdy jedl

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pizza
Pokrmy Chuťovky Pizza a langoše Z mouky/obilovin Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr Droždí Hladká mouka Kukuřice Mozzarella Olivový olej Oregáno Paprika Rajčata Sůl Šunka Tvrdý sýr Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Žahour

Žahour

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Mrkvový salát III

Mrkvový salát III

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Jeřabina - sterilovaná

Jeřabina - sterilovaná

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

81
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
60
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
45
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Skrytý banánový koláč
Skrytý banánový koláč
Skřivánci na niti
Skřivánci na niti
Skvělá bábovka
Skvělá bábovka
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet
Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…
Skvělá marináda na maso
Skvělá marináda na maso
Skvělá omáčka na špagety
Skvělá omáčka na špagety
  • Recepty.cz
  • Skvělá italská pizza
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact