• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové tyčinky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 11
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Výborná dobrota, kterou můžete přikusovat k televizi nebo servírovat na rodinných oslavách či přátelských setkáních. Tyčinky ze škvarkového těsta zdobte solí, mákem nebo třeba sezamem - záleží na vašich oblíbených chutích a fantazii.

Suroviny

8 porce
    • 20
      g droždí
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 150
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka + na pomoučnění
    • 250
      g škvarky
    • 3
      lžíce smetanový jogurt
    • 1
      ks vejce
    • sůl dle chuti
    • hrubá sůl mák, kmín nebo sezamová semínka na posypání

Postup přípravy receptu

1
Droždí s cukrem rozmíchejte v misce na hladkou kaši, přimíchejte polovinu vlažného mléka a lžíci mouky a nechte na teplém místě vzejít kvásek, asi 5 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do velké mísy nasypte zbylou mouku, pokrájené škvarky, zbylé mléko, jogurt a žloutek. Osolte, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké nelepivé těsto. Zakryjte utěrkou a nechte v teple vykynout, alespoň 1 hodinu.
3
Vykynuté těsto vyválejte na pomoučněné ploše na obdélníkovou placku asi 1 cm silnou. Nakrájejte na 3 cm široké pruhy, stočte je do spirály a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 15 minut kynout.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

4
Tyčinky potřete rozšlehaným bílkem a posypte hrubou solí, mákem, kmínem či sezamem. Plech s tyčinkami vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova, 15 až 20 minut.
5
Tip: Tyčinky jsou skvělou obdobou škvarkových placiček, klidně můžete umotat i preclíky, nebo cokoli, co bude děti bavit.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hrubá sůl Mléko Polohrubá mouka Škvarky Smetanový jogurt Sůl Vejce

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sardelové chlebíčky

Sardelové chlebíčky

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

40
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
32
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
25
Kapustová polévka s bramborem
Kapustová polévka s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
  • Recepty.cz
  • Škvarkové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact