• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové sádlo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 3
      kg vepřové sádlo cca 2.5 -
    • 30
      g sůl 25 -
    • 2
      lžíce mléko nebo voda, nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

1
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a rychleji nakrájí. Pokud chceme škvarky větší, pak můžeme i 2, 5 - 3 cm velké, ale musíme počítat s delší dobou škvaření a na škvarkové sádlo nebudeme ani potřebovat tyto "selské" škvarky, těch by i bylo do škvarkového sádla škoda.
2
Sádlo dáme do širšího kastrolu nebo hrnce a pomalu zahříváme. Za občasného promícháním škvaříme při teplotě cca 120 stupňů. Kdybychom škvařili sádlo na velkém plameni, mohlo by chytit zápach od přepálení a naopak sádlo škvařené při nízké teplotě je plané chuti. Někdo sádlo před škvařením podlévá vodou, ale to mi přijde zbytečné, protože pokud zahříváme pomalu už od začátku, sádlo vodu nepotřebuje. Stejně tak jsem nepostřehl změnu v chuti a kvalitě při přidání trochy mléka ke konci škvaření a i škvarky jsou vždy stejné.
3
Solení sádla je také individuální. Někdo solí, jiný ne, já dle chuti a když, tak ke konci škvaření, po odstavení. Sádlo je vyškvařené v té chvíli, kdy nám škvarky začnou stoupat vzhůru, krásně zezlátnou a sádlo již nepění.
4
Škvarkové sádlo si můžeme udělat jemné a to tak, že škvarky, které jsme z hotového vyškvařeného sádla přecedili rozmixujeme a zpět do sádla vmícháme a sádlo bude jemné, hladké, ale se škvarkovou chutí. Pak si můžeme škvarky nahrubo umlít a do sádla zpět vmíchat, to pak bude mít po vychladnutí sádlovo-škvarkovou strukturu. A nebo škvarky v sádle ponecháme.
5
Škvarkové sádlo uchováváme ve skle nebo keramice, v temnu a chladnu, aby nežluklo. Během chladnutí promícháme, obzvlášť když necháváme sádlo s kousky škvarků, aby neklesly úplně ke dnu sklenice.
6
Škvarkové sádlo mažeme na chléb, používáme do těsta na škvarkové placky, záviny, do pomazánek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pomazánky & dipy Jednohubky Vepřové
Pomazánky Vepřové Slané Svačina Večeře Smažení Chlazení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Zelná polévka III.

Zelná polévka III.

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

63
Pracny z roku 1900
Pracny z roku 1900
38
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Holandská omáčka
Holandská omáčka

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

Krize ve vztahu Lely a Karlose Vémoly: Mluví se o rozvodu! Na dovče v Dubaji se něco stalo…

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact