• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové sádlo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 3
      kg vepřové sádlo cca 2.5 -
    • 30
      g sůl 25 -
    • 2
      lžíce mléko nebo voda, nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

1
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a rychleji nakrájí. Pokud chceme škvarky větší, pak můžeme i 2, 5 - 3 cm velké, ale musíme počítat s delší dobou škvaření a na škvarkové sádlo nebudeme ani potřebovat tyto "selské" škvarky, těch by i bylo do škvarkového sádla škoda.
2
Sádlo dáme do širšího kastrolu nebo hrnce a pomalu zahříváme. Za občasného promícháním škvaříme při teplotě cca 120 stupňů. Kdybychom škvařili sádlo na velkém plameni, mohlo by chytit zápach od přepálení a naopak sádlo škvařené při nízké teplotě je plané chuti. Někdo sádlo před škvařením podlévá vodou, ale to mi přijde zbytečné, protože pokud zahříváme pomalu už od začátku, sádlo vodu nepotřebuje. Stejně tak jsem nepostřehl změnu v chuti a kvalitě při přidání trochy mléka ke konci škvaření a i škvarky jsou vždy stejné.
3
Solení sádla je také individuální. Někdo solí, jiný ne, já dle chuti a když, tak ke konci škvaření, po odstavení. Sádlo je vyškvařené v té chvíli, kdy nám škvarky začnou stoupat vzhůru, krásně zezlátnou a sádlo již nepění.
4
Škvarkové sádlo si můžeme udělat jemné a to tak, že škvarky, které jsme z hotového vyškvařeného sádla přecedili rozmixujeme a zpět do sádla vmícháme a sádlo bude jemné, hladké, ale se škvarkovou chutí. Pak si můžeme škvarky nahrubo umlít a do sádla zpět vmíchat, to pak bude mít po vychladnutí sádlovo-škvarkovou strukturu. A nebo škvarky v sádle ponecháme.
5
Škvarkové sádlo uchováváme ve skle nebo keramice, v temnu a chladnu, aby nežluklo. Během chladnutí promícháme, obzvlášť když necháváme sádlo s kousky škvarků, aby neklesly úplně ke dnu sklenice.
6
Škvarkové sádlo mažeme na chléb, používáme do těsta na škvarkové placky, záviny, do pomazánek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pomazánky & dipy Jednohubky Vepřové
Pomazánky Vepřové Slané Svačina Večeře Smažení Chlazení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Bramborovo-houskové knedlíky

Bramborovo-houskové knedlíky

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

43
Domácí kečup
Domácí kečup
39
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
34
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…
27
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Hranáč jde do Hell’s Kitchen a říká: Mám namířeno i do Ulice! Jenže je tu problém…

Hranáč jde do Hell’s Kitchen a říká: Mám namířeno i do Ulice! Jenže je tu problém…

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact