• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové sádlo

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 3
      kg vepřové sádlo cca 2.5 -
    • 30
      g sůl 25 -
    • 2
      lžíce mléko nebo voda, nemusí být, cca

Postup přípravy receptu

1
Očištěné suché sádlo pokrájíme na kostky cca 1,5 - 2 cm. Sádlo v celku krájíme nejprve na pruhy, které se pak na kostky zhruba stejně velké, dobře a rychleji nakrájí. Pokud chceme škvarky větší, pak můžeme i 2, 5 - 3 cm velké, ale musíme počítat s delší dobou škvaření a na škvarkové sádlo nebudeme ani potřebovat tyto "selské" škvarky, těch by i bylo do škvarkového sádla škoda.
2
Sádlo dáme do širšího kastrolu nebo hrnce a pomalu zahříváme. Za občasného promícháním škvaříme při teplotě cca 120 stupňů. Kdybychom škvařili sádlo na velkém plameni, mohlo by chytit zápach od přepálení a naopak sádlo škvařené při nízké teplotě je plané chuti. Někdo sádlo před škvařením podlévá vodou, ale to mi přijde zbytečné, protože pokud zahříváme pomalu už od začátku, sádlo vodu nepotřebuje. Stejně tak jsem nepostřehl změnu v chuti a kvalitě při přidání trochy mléka ke konci škvaření a i škvarky jsou vždy stejné.
3
Solení sádla je také individuální. Někdo solí, jiný ne, já dle chuti a když, tak ke konci škvaření, po odstavení. Sádlo je vyškvařené v té chvíli, kdy nám škvarky začnou stoupat vzhůru, krásně zezlátnou a sádlo již nepění.
4
Škvarkové sádlo si můžeme udělat jemné a to tak, že škvarky, které jsme z hotového vyškvařeného sádla přecedili rozmixujeme a zpět do sádla vmícháme a sádlo bude jemné, hladké, ale se škvarkovou chutí. Pak si můžeme škvarky nahrubo umlít a do sádla zpět vmíchat, to pak bude mít po vychladnutí sádlovo-škvarkovou strukturu. A nebo škvarky v sádle ponecháme.
5
Škvarkové sádlo uchováváme ve skle nebo keramice, v temnu a chladnu, aby nežluklo. Během chladnutí promícháme, obzvlášť když necháváme sádlo s kousky škvarků, aby neklesly úplně ke dnu sklenice.
6
Škvarkové sádlo mažeme na chléb, používáme do těsta na škvarkové placky, záviny, do pomazánek...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Pomazánky & dipy Jednohubky Vepřové
Pomazánky Vepřové Slané Svačina Večeře Smažení Chlazení Posvícení Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Sůl Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

135
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
81
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
45
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
40
Plněná vepřová rolka
Plněná vepřová rolka
36
Sojová směs na topinky, těstoviny...
Sojová směs na topinky,…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky s jogurtem
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové placky se zakysanou smetanou
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové rohlíčky II.
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkové sádlo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact