• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 76
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl plnější
    • 200
      g škvarky nasekané a smíchané cca 1:1 se sádlem
    • 2,50
      dl mléko vlažné, dle potřeby, cca
    • cukr krupice na špičku lžičky
    • 0,50
      kostka droždí cca 25 gramů
    • 1
      ks žloutek do těsta
    • 1
      ks bílek na potření
    • kmín
    • hrubá sůl nebo obyčejná na posyp

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na kašičku a necháme vzejít kvásek. Po té, když nám droždí vzkypí, přidáme žloutek, nasekané škvarky s vlažným sádlem, sůl a zbylé mléko a vypracujeme hladké těsto, které v teple necháme cca 30 minut kynout.
2
Po nakynutí těsto ještě jednou propracujeme a vytvoříme z něj housky, šneky, uzly..., které necháme v teple na plechu s pečícím papírem ještě cca 10 minut kynout, nebo je vložíme do remosky (bez kynutí), potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme dle chuti solí, kmínem..., zaklopíme a zapneme.
3
Pečivo vkládané do trouby potíráme až po vykynutí na plechu, před vložením do předehřáté trouby na 170 stupňů.
4
Pečeme dle velikosti vytvořených kousků uzlů, houstiček... cca 30 - 40 minut dozlatova.
5
Pečivo podáváme jako přílohu nebo samostatně s bílou kávou, kakaem...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Šneci z remosky - na sladko

Šneci z remosky - na sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Vepřové
Chuťovky Přílohy Vepřové Z mouky/obilovin Pečiva Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hrubá sůl Kmín Mléko Škvarky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

283
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
75
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
42
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
Škvarkové placky
Škvarkové placky
Škvarkové placky II.
Škvarkové placky II.
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact