• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 0,25
      kg škvarky Mleté
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý Trochu
    • 2
      dl mléko
    • droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      dl rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Z trochy mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, pepř, vejce, olej, kysanou smetanu a kvásek. Zamísíme těsto, podle hustoty přidáme vlažné mléko. Těsto necháme kynout asi 1/2 hodiny. Potom ho na vále trochu rozválíme a posypeme mletými škvarky a přeložíme 3x jako listové těsto. Mezi každým přeložením necháme chvíli kynout.
2
Potom rozválíme na výšku 1,5 cm až 2 cm a těsto nařízneme mělce do tvaru mřížky. Kulatou formičkou vykrajujeme pagáčky, klademe na plech,mažeme rozšlehaným vejcem a sypeme solí a kmínem, popřípadě sezamem, chili paprikou aj. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kokrhelcova | 14. 4. 2013 19:20

    :-D :-Zkousim poprve, testo uz kyne, potom napisu jak se zdarilo :-[

  • Kokot piča u holiča | 28. 1. 2013 16:13

    jeto moc dobré hodí :) 8-)

  • miklošková | 21. 5. 2012 20:40

    Karpatské pagáčky Těsto: • 600g polohrubé mouky • 450 ml mléka • 100ml oleje • 1 lžička soli • 1 kostka droždí • 3 lžíce cukru písek • Náplň: • 1 Héra • 1 žloutek • špetka soli • 20dkg tvrdého sýra • 6 stroužků česneku • Sezam, Mák, kmín na posypání 1. z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme 20 min. vykynout 2. utřeme Héru se žloutky přidáme nastrouhaný sýr a česnek, sůl 3. těsto rozdělíme na 2 díly a vyválíme asi 0,5cm vysoko potřeme nádivkou srolujeme a krájíme kolečka 1cm 4. dáme na plech potřeme nádivkou a posypeme sezamem atd. necháme 15min. vykynout pečeme na 180°C asi 15 min

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Rostlinný olej Škvarky Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

144
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
99
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
88
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
87
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
48
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
Škvarkové placičky
Škvarkové placičky
Škvarkové placky
Škvarkové placky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact