• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky

autor: Martina N.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g škvarky
    • 3
      ks vařené brambory 2-3
    • 0,50
      kostka tuk
    • 30
      g droždí 20-30
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      dl mléko do kvásku
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
2
Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ordofon | 2. 2. 2014 00:54

    Škvarkové pagáče a k tomu valašská zelńačka jsou asi to nejlepší jídlo co znám.

  • eva | 14. 1. 2014 17:04

    nechápu proč másli do škvarků? snad sádlo ne? :-\

  • Ružena Sucha | 8. 2. 2013 20:58

    Dobré nápady a dobré chutě ;-)

  • MJG | 16. 10. 2012 09:50

    Tak to ja zas resim problem, kam ty skvarky schovat, aby mi trochu zbylo do nejake te dobroty, jako jsou pagace

  • jmuell1 | 14. 6. 2012 14:26

    Jsou opravdu výborné! Děkuji za prima recept, určitě budu opakovat a opakovat! Stále jsem řešila "problém", co se škvarky, které zbydou, když si škvařím sádlo, a doma je nikdo nechce. Teď už vím! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víkendová omeleta

Víkendová omeleta

Dvoubarevná roláda

Dvoubarevná roláda

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

Jednoduchá masová směs (nejen) se…

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

125
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
91
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
49
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
39
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake…
35
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

Výhra vykoupená krví! Veve a její suvenýry z Farmy: Neskutečně dobité tělo!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact