• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové pagáčiky

autor: Martina N.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové pagáčiky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g škvarky
    • 3
      ks vařené brambory 2-3
    • 0,50
      kostka tuk
    • 30
      g droždí 20-30
    • 2
      ks vejce 1-2
    • 2
      dl mléko do kvásku
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Těsto: prosátou mouku, kvásek, sůl a vejce vypracujeme na vláčné tužší těsto a necháme vykynout. Polovinu škvarek pomeleme, druhou polovinu nadrobno nasekáme, přidáme změklý tuk, sůl, pepř, brambory (ty pomeleme společně se škvarky) a dobře vymícháme. Když těsto nakyne, vyválíme ho a natřeme na něj škvarkovou směs. Několikrát popřekládáme a necháme kynout 10-15 minut. Potom opět vyválíme a popřekládáme. Překládání a válení opakujeme 3x, aby byly pagáčiky pěkně vrstvené. Naposledy vyválíme na 1-1,5 cm, nožem naznačíme mřížku a povykrajujeme. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme ještě osolit a posypat kmínem nebo sezamem. Upečeme do růžova.
2
Tento recept mám od svého tchána. Pagáčiky jsou vynikající a všichni si na nich vždy pochutnají.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Škvarkové pagáčiky s tvarohem

Slavnostní mandlové pagáčiky

Slavnostní mandlové pagáčiky

Škvarkové placky

Škvarkové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ordofon | 2. 2. 2014 00:54

    Škvarkové pagáče a k tomu valašská zelńačka jsou asi to nejlepší jídlo co znám.

  • eva | 14. 1. 2014 17:04

    nechápu proč másli do škvarků? snad sádlo ne? :-\

  • Ružena Sucha | 8. 2. 2013 20:58

    Dobré nápady a dobré chutě ;-)

  • MJG | 16. 10. 2012 09:50

    Tak to ja zas resim problem, kam ty skvarky schovat, aby mi trochu zbylo do nejake te dobroty, jako jsou pagace

  • jmuell1 | 14. 6. 2012 14:26

    Jsou opravdu výborné! Děkuji za prima recept, určitě budu opakovat a opakovat! Stále jsem řešila "problém", co se škvarky, které zbydou, když si škvařím sádlo, a doma je nikdo nechce. Teď už vím! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mléko Pepř mletý Škvarky Sůl Tuk Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Chalupářova vepřovka s bramborem a zeleninou

Chalupářova vepřovka s bramborem a…

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

61
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
42
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…
38
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…
37
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

Tomáš Klus se vybarvil: Nepříjemná srážka na pódiu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s Moravankou
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka s tvarůžky
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarková pomazánka sterilovaná
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčiky s tvarohem
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pagáčky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky
Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly.…
  • Recepty.cz
  • Škvarkové pagáčiky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact