• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové šneky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové šneky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pečení másloví šneci z kynutého těsta, naplnění směsí cukru a skořice, se podávají s polevou ze smetanového sýra, másla a cukru, chutnají dospělým i dětem.

Suroviny

12 porce
    • 400
      g hladká mouka + na podsypání
    • 100
      g špaldová mouka hladká
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 20
      g droždí
    • 200
      ml mléko vlažné
    • 200
      g máslo + na vymazání formy
  • náplň
    • 100
      g rozpuštěné máslo
    • 100
      g ovesné vločky jemně mleté
    • 4
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce skořice - mletá
  • poleva
    • 4
      lžíce máslo změklé
    • 250
      g smetanový sýr
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce šťáva borůvková (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto pomalu a důkladně zpracovávejte hákovým nástavcem, alespoň 10 minut při nižší rychlosti. Vznikne vláčné, hladké a nelepivé těsto. Zakryjte ho utěrkou a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
2
Mezitím rozpusťte máslo na náplň a v misce smíchejte vločky, cukr a skořici na drobenku. Těsto vyndejte na pomoučněnou pracovní plochu a vyválejte z něj asi půl metru dlouhý obdélník. Celý plát těsta potřete máslem a posypejte skořicovou drobenkou. Těsto uchopte oběma rukama na delší straně a pevně ho zaviňte. Z nohavice nakrájejte stejně velké kousky dlouhé 4–6 cm, jejich výška závisí na výšce vaší formy.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

3
Troubu předehřejte na 200 °C. Formu důkladně vymažte máslem a šneky do ní naskládejte těsně vedle sebe řeznou stranou nahoru. Dejte formu do trouby a teplotu snižte na 180 °C. Pečte asi 30 minut. Propečení kontrolujte špejlí. Pokud těsto rychle chytí barvu, ale uvnitř stále nebude dopečené, zakryjte šneky alobalem. Tip: Šneky můžete též rozložit na plech a upéct jednotlivě. V tom případě je ještě potřete máslem.
4
Hotové šneky nechte vychladnout. Mezitím připravte polevu. Změklé máslo prošlehejte se smetanovým sýrem a cukrem. Do hotové směsi můžete vmíchat lžíci ovocné šťávy. Vychladlé šneky potřete polevou.

RADA: Podívejte se, jak na čokoládovou polevu, která nepraská

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šnekový beránek

Šnekový beránek

Šneci z remosky - na sladko

Šneci z remosky - na sladko

Šneky s vanilkovou náplní

Šneky s vanilkovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Khathulína | 9. 11. 2020 18:43

    Skvělé, já místo ovesných vloček dala trochu strouhaného jablka a chutná to moc dobře, jen si dávejte pozor, ať to nepřeženete s cukrem. Já ho tam dala trochu moc a vytekl mi ven.?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Ovesné vločky Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Smetanový sýr Špaldová mouka Šťáva Sůl Třtinový cukr Vejce

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Margotkové řezy

Margotkové řezy

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pařížské rohlíčky od Dáši

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Pečené kuře - Medová kuřecí stehna

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jidáše

Poslední sledované recepty

30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
29
Bramborové koláče - kynuté
Bramborové koláče -…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové řezy zdobené hrozny
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové sušenky s povidly
Skořicové šneky
Skořicové šneky
Skořicové vafle
Skořicové vafle
Skořicové zdravé lívance
Skořicové zdravé lívance
Skořicoví zajíci z listového těsta
Skořicoví zajíci z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Skořicové šneky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact