• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g tuk (Stela, Hera, máslo)
    • 200
      g ořechy
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce skořice
  • poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu. Teplota asi jako když pečeme linecké. Bohužel mám plynovou troubu v které už peču od oka, jinak to ani nejde. Po vychladnutí spojíme vždy dva pásy nejlépe meruňkovou marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Po zaschnutí krájíme na tyčinky.
2
Žloutková poleva: třeme žloutky, rum, cukr, vanilkový cukr. Poctivě, poleva zvětší objem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2011 12:42

    kdyby salmonelu prodělali mluvili by jinak :-(

  • Anonym | 19. 3. 2008 14:26

    TEREZKA MÁ PRAVDU,PANE PŘEDSEDO.A JAKO NENÍ BORELIOZA JEN OD KLÍŠŤAT,TAK NENÍ SALMONELA JEN Z VAJEC!:-)PS

  • Tereza J. | 19. 3. 2008 08:45

    Žĺtkovú polevu robíme u nás v rodine na niektoré koláče už niekoľko ganerácii. Nikdy sme žiadnu salmonelu nedostali. Zato manžel dostal salmonelu v závodnej jedálni a baktérie salmonely sa nachádzali v čiernom korení. To sa potvrdilo rozborom. A nikto sa čierneho korenia nebojí a nevedie o ňom debaty. Nech každý urobí ako uzná za vhodné:)))

  • Máří | 18. 3. 2008 19:05

    Alkohol má desinfekční účinky asi od 60% koncentrace, to by ta poleva měla grády :-)) Vaječný koňak i žloutkovou polevu konzervuje obsah cukru. Takže případná salmonela sice přežije, ale dál se nemnoží a nedosáhne infekční dávky nutné pro onemocnění zdravého člověka. Riziko zůstává pro malé děti, nemocné a seniory. Proč neřešíte bílkovou polevu - bílek je taky z vejce... Závěrem: riziko tady existuje, záleží na jednotlivci, co je ochoten pro dobré jídlo riskovat.

  • Roman Galajda | 18. 3. 2008 15:50

    Kdyz se do te zloutkove polevy da rum nebo jiny alkohol, pripadna salmonela se tim zabije, takze je to bezpecne... na stejnem principu se zela i vajecny konak, ja ho piju skoro porad a zadne problemy sem nikdy nemel.

  • Airan Novakova | 1. 9. 2005 18:26

    Marie, cim nahrazujete syrove zloutky?

  • marie krejzarova | 1. 9. 2005 18:21

    Je tolik možností jak nahradit syrové žloutky.Maruško díky za podporu.

  • Maruška z Prahy | 29. 8. 2005 22:49

    Také bych nejedla polevu ze syrových žloutků i když je určitě dobrá. Nedávno jsem na salmonelu ze syrových vajec upozorňovala v jiném receptu a dostala jsem od ostatních pěknou "drškovou", což mě velice mrzelo.

  • marie krejzarova | 26. 8. 2005 21:25

    Vařím ve školní jídelně a dobře vím co by mohlo vzniknout kdyby náhodou!!!Za tu dobrotu by to nestálo.

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 10:02

    Marie, taky jsem mela strach a holky tady me presvedcili, ze to delaji bezne. Ta poleva nam tak moc chutnala, ze ji doma chteji i na dalsi moucniky:-)))

  • Eva Pavlickova,Bratislava | 26. 8. 2005 09:54

    A prečo nie? Veď aj orieškové žĺtkové rezy majú polevu zo surových žĺtok vymiešaných s cukrom a aké sú výborné. Na vianoce sa bez nich ani nedá. Sú u nás tradičné vianočné rezy.

  • marie krejzarova | 25. 8. 2005 16:56

    A co takhle salmonela? Ze syrových žloudků to bych neryskla.

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 14:42

    Tak jsem pred chvili uz dala polevu. Vypada to dobre, jen mne se testo blbe rozvalelo, ale ja s tim mam porad problemy, ani Hranenciny rezy nerozvalim...zato poleva je jak z cukrarny:-)) Voni to krasne a ochutnala jsem kousek testa- moc dobry:-)))

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:15

    Kombinace orisku a skorice nikdy neodolam:-)) Mam ted zrovna domaci vejce a nemohla jsem si zatim tady moucnik vybrat ( je toho uz tolik) dnes toto u mne vyhralo. Merunkovou marmeladu nemam, dam tam rybizovou a namicham ji s oriskama, stejne uz ty stare musim spotrebovat. Diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Pečená žebírka na zelenině

Pečená žebírka na zelenině

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

21
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…
19
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
19
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
17
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact