• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané skořicové lívance z kynutého těsta jsou nedělní klasikou, které zkrátka nelze odolat. Když je navíc doplníte tvarohovým krémem, zmizí vám pod rukama dříve, než je dáte na stůl.

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko vlažné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 300
      g polohrubá mouka
    • droždí - půl kostky
    • 2
      lžíce cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 300
      g jablka nebo hrušky
    • citronová kůra dle chuti
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti:
    • měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání
    • moučkový cukr nebo javorový sirup
    • skořicový cukr
    • ovoce
    • zakysaná smetana nebo zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto (hutnější než na palačinky) a necháme pod utěrkou kynout zhruba půl hodiny. Pak opět rázně promícháme, naženeme do těsta pořádnou porci vzduchu, přisypeme nadrobno pokrájená jablíčka či hrušky (kdo nechce, nemusí), která v těstě už jen tak zlehka krátce "poválíme" a necháme opět kynout.
2
Až těsto zvětší svůj objem, nejméně jednou tolik, máme ho připravené ke smažení.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Těsto odebíráme naběračkou a vléváme do roztopeného lívanečníku či pánve s rozehřátým tukem. Smažíme z obou stran dozlatova, pak je postupně pokládáme na ubrousek, kde necháme odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

RADA: Smažení koblih a jiných sladkostí

4
Servírujeme je obalené v cukru se skořicí nebo s oslazeným vyšlehaným tvarohem se smetanou, zakysanou smetanou či kopečkem vanilkové zmrzliny. Zkrátka, každý si dá to, co má nejraději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové lívance

Pohankové lívance

LÍVANCE

LÍVANCE

Ricottové lívance

Ricottové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Ovoce Polohrubá mouka Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Zakysaná smetana

Palačinky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Sumeček

Sumeček

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Nutelový dort II.

Nutelový dort II.

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Palačinky

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
35
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
31
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

Co se dělo na Tháliích, když kamery zhasly: Mejdan na jevišti, pivko ve Slávii a cigáro na schodech

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové oválky
Skořicové oválky
Skořicové rohlíčky
Skořicové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact