• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 18
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
Skořicové lívance - kynuté
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nadýchané skořicové lívance z kynutého těsta jsou nedělní klasikou, které zkrátka nelze odolat. Když je navíc doplníte tvarohovým krémem, zmizí vám pod rukama dříve, než je dáte na stůl.

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko vlažné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 300
      g polohrubá mouka
    • droždí - půl kostky
    • 2
      lžíce cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 300
      g jablka nebo hrušky
    • citronová kůra dle chuti
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti:
    • měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání
    • moučkový cukr nebo javorový sirup
    • skořicový cukr
    • ovoce
    • zakysaná smetana nebo zmrzlina

Postup přípravy receptu

1
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto (hutnější než na palačinky) a necháme pod utěrkou kynout zhruba půl hodiny. Pak opět rázně promícháme, naženeme do těsta pořádnou porci vzduchu, přisypeme nadrobno pokrájená jablíčka či hrušky (kdo nechce, nemusí), která v těstě už jen tak zlehka krátce "poválíme" a necháme opět kynout.
2
Až těsto zvětší svůj objem, nejméně jednou tolik, máme ho připravené ke smažení.

RADA: Jak na poslední kapku oleje

3
Těsto odebíráme naběračkou a vléváme do roztopeného lívanečníku či pánve s rozehřátým tukem. Smažíme z obou stran dozlatova, pak je postupně pokládáme na ubrousek, kde necháme odsát přebytečný tuk a můžeme podávat.

RADA: Smažení koblih a jiných sladkostí

4
Servírujeme je obalené v cukru se skořicí nebo s oslazeným vyšlehaným tvarohem se smetanou, zakysanou smetanou či kopečkem vanilkové zmrzliny. Zkrátka, každý si dá to, co má nejraději.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pohankové lívance

Pohankové lívance

LÍVANCE

LÍVANCE

Ricottové lívance

Ricottové lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Jablka Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Olej Ovoce Polohrubá mouka Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Zakysaná smetana

Palačinky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Palačinky

Poslední sledované recepty

123
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
95
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
93
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
81
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
69
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Skořicové cupcakes
Skořicové cupcakes
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hrudky z křížal
Skořicové hvězdičky
Skořicové hvězdičky
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové mufinky s hořkou čokoládou
Skořicové oválky
Skořicové oválky
Skořicové rohlíčky
Skořicové rohlíčky
  • Recepty.cz
  • Skořicové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact