• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová zmrzlina

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová zmrzlina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,25
      l mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 350
      g smetana
    • 2
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Lusk vanilky nařízneme a vydlabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň i lusk a zahřejeme. Stáhneme z plotny a necháme odstát. Žloutky vyšleháme s cukrem. Z mléka vylovíme vanilkový lusk.
2
Za stálého míchání přiléváme mléko po malých dávkách do žloutkového krému. Směs přelijeme do hrnce na vaření mléka a opět postavíme na plotýnku. Zahříváme, dokud směs nezhoustne, nezapomínáme míchat. Z hrnce přemístíme uvařenou směs do mísy a necháme vychladnout.
3
Často promícháme, aby hmota zůstala hladká a na povrchu se netvořila tuhá vrstva. Ze smetany a skořice ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do základu v míse. Potom směsí naplníme formu. Nejlepší je podlouhlá o objemu asi 1 1/2 l. Formu dáme na 3 hod. do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku ponoříme do teplé vody a zmrzlinu vyklopíme na podnos. Krájíme na plátky.
4
I když to vypadá trochu složitě, příprava trvá zhruba 20 min. (bez těch 30 min. mrazení).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicová klubka

Skořicová klubka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Skořicová buchta

Skořicová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukáš A. | 27. 12. 2007 19:52

    Jak dlouhou má životnost?Při skladovaní samozřejmě v mrazáku..

  • Michaela Atherton | 21. 4. 2006 13:13

    zloutku se dava 6, nejak mi to vypadlo:o]

  • Pavlína Svitáková | 21. 4. 2006 10:16

    Toto si nechám líbit.Poctivá domácí zmrzlina.Mám zmrzlinovač ,tak to bude v permanenci.Skořici máme rádi.Děkuji !!

  • Gábina | 21. 4. 2006 10:10

    kolik se tam dává žloutků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Skořice Smetana Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Couračka

Couračka

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

67
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
62
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
59
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
54
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
53
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Hvězda muzikálu Děti ráje 2 Markéta Martiníková: Porodila 4 dcery za pět let!

Hvězda muzikálu Děti ráje 2 Markéta Martiníková: Porodila 4 dcery za pět let!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact