• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová křidýlka
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová křidýlka

autor: Uživatel (#121882)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová křidýlka
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      kg kuřecí maso křídla
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička skořice
    • 1
      lžíce med
    • 3
      lžička koření na kuře např. Tabaco nebo klasické Grilovací
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Křídla opláchneme, dáme do mísy, osolíme - (asi 2 lžičky soli), přidáme 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci medu, 2 lžičky skořice, 3 lžičky koření na kuře a olej. Vše dobře promícháme, necháme aspoň hodinku marinovat a pak naskládáme do pekáčku a podlijeme asi 2 dcl vody. Dáme do vyhřáté trouby - asi na 170 °C péct. Peče se to asi hodinu.
2
Jako přílohu nejčastěji volím chléb anebo brambory pečené na plechu, který vložím do trouby asi 30-40 minut před dopečením křídel.
3
Je to hotovo naráz, křidýlka jsou krásně křupkavá a ta šťávička z křídel, opravdu nemá chybu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křidýlka od číňana

Křidýlka od číňana

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Křidýlka v marinádě z ančoviček a česneku

Křidýlka v marinádě z ančoviček a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka rudlova | 3. 5. 2013 19:56

    Super, ale omáčky udělám příště víc!

  • bubinka | 12. 10. 2012 22:28

    Výýýborné!!! Milujeme maso na "sladko". Trošku jsem měla obavu z té skořice, ale jakmile jsem ochutnala nemohla jsem najít slov jak je to dobré. Opravdu moooc dobrý recept. Kdo má rád med, určitě mu bude chutnat. Dávám 1

  • Martina Marťásek | 24. 11. 2007 17:04

    Tak dneska jsme měli tato křidýlka na oběd , příteli se nepozdávala ta skořice , ale nakonec jsme se všichni olizovali až za ušima :-)) Dobrotka si zaslouží 1* :-)

  • mina kubikova | 9. 9. 2007 09:52

    na rodinne zrazy na zahrade su dokonale, nasi teenageri sa idu za tym utlct....a moj 75 rocny otecko sa k nim rad vzdy prida. je to za 1*

  • Anonym | 1. 5. 2007 19:02

    Perfektní bašta.Dojedli jsme a nakládala jsem další várku.Chválili všeci.

  • Zapletalka | 25. 2. 2007 19:31

    Moc dobré, byla jsem pochválena

  • Pastis Petite | 24. 2. 2007 21:18

    Dnes večer jsem to dělala. Manžel řekl, že jsou to nejlepší křidýlka za posledních 20 let!

  • Monika | 6. 8. 2006 14:37

    Neuvěřitelně jednduché.Výtečné a pikantní.A ta vůně.Doporučuji zkusit.Zařazuji do oblíbených

  • Petra | 15. 5. 2006 10:45

    Dělala jsem 2x, poprvé přesně podle receptu, ale přeci jen se nám tam zdála ta skořice dost zváštní, proto mě překvapilo, když mě přítel týden nato požádal, jestli bych mu neudělala zase ta dobrá křídýlka, ale tentokrát bez skořice. No, stejně jsem jí tam dala, ale jen poloviční množství. Moc nám to chutnalo, budeme opakovat.

  • Alena Hanusová | 9. 5. 2006 11:11

    To vypadá velice zajímavě. Jsem zvědavá na tu chuť skořice a sojovky....s kuřátkem..mňam

  • Pavlína Svitáková | 9. 5. 2006 09:16

    Zkoušela jsem v sobotu na grilu.Je to bezvadé.Musí se to trošku hlídat,ale výsledek báječný!Za 1*

  • Anonym | 3. 5. 2006 07:32

    Hodina i s přílohou.Příjemná změna chuťová!

  • Jana Kutačová | 30. 4. 2006 09:55

    No,ten čas je přibližný(máme to rádi dobře propečené a to tak,že se i kosti rozpadají)..Jinak upečená křidýlka určitě poznáte.Myslím,že,45 minut stačí.

  • Jana | 29. 4. 2006 10:47

    Vážně se to peče celou hodinu?

  • Anonym | 28. 4. 2006 11:41

    Vynikající! Nejlepší je ta šťávička..Vytírali jsme pot om pekáček rohlíkama a mlaskali.díky.

  • Jana Kutačová | 25. 4. 2006 15:30

    Mám tento recept už dlouhá léta odzkoušený a každý byl překvapený tou kombinací skořice medu a koření..Dávala jsem kdysi křídla na polévku,ale od té doby,co jsem tohle upekla,už je nesmím dělat jinak než medovo-skořicově:o))

  • Tereza Jarčušková | 25. 4. 2006 12:15

    Zaujímavý recept, vyzerá to dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření na kuře Kuřecí maso Med Rostlinný olej Skořice Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Bublanina - tutovka (tutově se povede)

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Curry rizoto s kuřecím masem a rajčátky

Curry rizoto s kuřecím masem a…

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

258
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
122
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

Nový koníček krásné Kate: Princezna včelaří!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Skořicová křidýlka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact