• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová buchta s čokoládou a oříšky

autor: Marie L.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 125
      g hera
    • 0,25
      l mléko
    • 3
      ks vejce
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • Na posyp
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 100
      g ořechy
    • 2
      lžička skořice - mletá smíchaná se 2 lžícemi cukru

Postup přípravy receptu

1
Sypké přísady na těsto připravíme do mísy, cukru dáme jen polovinu.
2
Ve 1/4 l mléka rozpustíme Heru, do vlažné směsi přidáme žloutky a lžíci rumu.
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh s druhou polovinu cukru. Nyní přiléváme mléko s Herou a žloutky do mísy se sypkými přísadami a opatrně mísíme ručním šlehačem. Pak už jenom metličkou lehce zamícháme sníh.
4
Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme nahrubo posekanou čokoládou a ořechy, a naposled cukrem se skořicí.
5
Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme 15-20 min. při 120 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Skořicová klubka

Skořicová klubka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:13

    jo a suroviny na těsto jsem jenom zamíchala.

  • Lenka Ber. | 2. 4. 2008 12:12

    Buchta je moooc dobrá.Musela sem ji v týdnu péct dvakrát za sebou.Cukru jsem ubrala,dala jsem jenom dvě třetiny hrnku do těsta.A po upečení,alespoň podle mého názoru,je lepší trošičku pocákät mlékem,smetanou....Lépe drží ta skořice a vydrží krásně vláčná.ted myslím tu buchtu.:-))) Ode mne letí krásná,zasloužená jednička...

  • ML. | 21. 3. 2008 14:42

    máte pravdu pečte na 170 st., cukr z posypu bych neubírala, raději uberte z rozpisu na těsto. Jednou jsem vynechala, tedy vlastně zapomněla a posypala jen samotnou skořicí, nebylo to ono. Skořice navrchu byla vysušená a z buchty opadávala.

  • Magda | 20. 3. 2008 07:36

    Buchtu jsem pekla o víkendu. Je dobrá, jen bych příště už posypala jen skořicí bez toho cukru. Pekla jsem tak na 170st. a určitě déle jak 20 minut.Adélo-když píchnete špejlí do těsta a to se na špejli chytne, tak ještě není hotovo - toť jednoduchá rada jak dlouho píct. Každá trouba peče trošku jinak. Já mám např. horkovzdušnou.

  • Adela | 19. 3. 2008 17:44

    Recept vypada zajimave, ale zarazila me doba a teplota peceni... je to opravdu uvedene spravne?

  • Naďa Lhotáková | 15. 3. 2008 16:14

    Skvělý recept,všem moc chutnal,už jsem rozepsala i ženským do práce..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hera Hnědý rum Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

55
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
41
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
27
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
26
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
25
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Skořicová buchta s čokoládou a oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact