• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šišky s jahodovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Šišky s jahodovou pěnou

autor: jatea
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šišky s jahodovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g hera
    • 40
      g cukr krystal
    • 3,70
      dl mléko
    • 30
      g droždí
    • 1,50
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • sůl
  • Na pěnu:
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1,50
      lžíce jahodový džem

Postup přípravy receptu

1
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout, aby byla jednou tak veliká. Do menší pánve dáme asi do 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
2
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:36

    Nic moc...

  • tonca | 20. 12. 2010 17:36

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Jarmila P. | 6. 2. 2008 14:55

    šiška "narastie" pri smažení v oleji

  • Anonym | 6. 2. 2008 08:31

    tak přemýšlým, když vykrojím kolečko tak mi z toho vykyne šiška ?

  • Olga | 5. 2. 2008 20:57

    Presne takéto šišky robievam aj ja, len ich už nenechávam tak dlho kysnúť keď sú už vykrojené, stačí im 10 minút a môžusa vysmážať, sú velmi jemné a ľahké.Do bielkovej peny pridávam za lyžicu citronovej šťavy, je taká sviežejšia.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krystal Droždí Hera Hnědý rum Jahodový džem Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapekané brambory s pórkem

Zapekané brambory s pórkem

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Pečený česnek

Pečený česnek

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Bramborovo-sýrové lívance

Bramborovo-sýrové lívance

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Švestková nutela
Švestková nutela

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Široké nudle s masem a zeleninou
Široké nudle s masem a zeleninou
Široké nudle se slaninou a zelím
Široké nudle se slaninou a zelím
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Šklebíci z listového těsta
Šklebíci z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Šišky s jahodovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact