• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sirup ze smrkových výhonků
Napište svůj komentář k receptu

Sirup ze smrkových výhonků

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 207
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových výhonků
6fotografií
Nahrát fotku
 

Nevšední sirup ze smrkových výhonků užívali už naši předkové na řadu neduhů. Můžete ho ale pít nejen pro jeho zdravotní účinky, ale i pro příjemnou chuť. Přidejte jej do čaje nebo řeďte vodou jako šťávu.

Suroviny

1 porce
    • smrkové mladé výhonky
    • třtinový cukr
    • citron chemicky neošetřený

Postup přípravy receptu

1
Natrhané výhonky důkladně opláchněte studenou vodou a papírovou kuchyňskou utěrkou je jemně osušte.
2
Zavařovací sklenici dobře vymyjte horkou vodou a nechte oschnout. Těsně před tím, než ji začnete plnit, ji ještě můžete vypláchnout trochou čistého alkoholu, nejlepší je například vodka, která není nijak aromatická. Pak můžete začít vrstvit. Na dno naskládejte první vrstvu výhonků do výšky asi pěti centimetrů a důkladně je upěchujte.

RADA: Sirup ze smrkových výhonků: Na co je dobrý a rady, aby se povedl

3
Zasypte přibližně centimetrovou vrstvou cukru, na kterou položte dvě kolečka citronu i s kůrou. Na cukr dejte další pěticentimetrovou vrstvu výhonků a s vrstvením pokračujte, dokud nezaplníte celou sklenici. Poslední vrstvou by měl být cukr. Dosypávat ho můžete i v průběhu louhování.
4
Hrdlo naplněné sklenice zakryjte celofánem a důkladně zagumičkujte. Zavařovačku postavte někam na slunné místo, nejlépe na okenní parapet, a obsah nechte dva až tři týdny louhovat, dokud se vám uvnitř nevytvoří hustá tmavá šťáva. Doba louhování závisí na slunci a teplotě, při chladnějších tmavých podmínkách se může protáhnout.

RADA: Bezinkový sirup krok za krokem

5
Hotový sirup přeceďte přes jemné sítko nebo plátýnko a slijte do lahví. Skladujte nejlépe v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Pampeliškový sirup

Pampeliškový sirup

Šeříkový sirup

Šeříkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry Jedlé dárky Vegetariánské a zdravé
Květen Červen Syrové Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Smrkové mladé výhonky Třtinový cukr

Domácí zdravé müsli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Domácí zdravé müsli

Poslední sledované recepty

254
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
62
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

Retro Karlos Vémola: Neuvěřitelná podoba se synem!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Sirup proti nachlazení
Sirup proti nachlazení
Sirup z rybízové šťávy
Sirup z rybízové šťávy
Sirup z rýmovníku
Sirup z rýmovníku
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z uzených rajčátek
Siven s bramborovým pyré a omáčkou z…
Skandinávský hot dog
Skandinávský hot dog
Skopový pilav
Skopový pilav
  • Recepty.cz
  • Sirup ze smrkových výhonků
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact