• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
Napište svůj komentář k receptu

Sicilská směs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sicilská směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g vepřová kýta
    • 200
      g hovězí maso
    • 120
      g drůbeží játra
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g paprika
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 80
      g rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka oregáno
    • 3
      ks feferonka nemusí být
    • 200
      ml vývar může být i z kostky
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce tuk
    • 100
      g sýr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
2
Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sicilská Velikonoční buchta

Sicilská Velikonoční buchta

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Jednoduchá masová směs se zeleninou

Jednoduchá masová směs se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 2. 1. 2015 14:39

    Nejlepší jídlo co znám

  • Carlo | 2. 2. 2012 16:22

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  • Sarka Honzakova | 9. 3. 2009 01:04

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  • Tereza J. | 8. 3. 2009 10:52

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  • niobe nightingale | 7. 3. 2009 22:23

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Feferonka Hladká mouka Hovězí maso Kari Oregáno Paprika Pepř mletý Rajský protlak Sůl Sýr Tuk Vepřová kýta Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Rychlá čína

Rychlá čína

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Bramborový salát

Bramborový salát

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

148
Francouzský dresing
Francouzský dresing
102
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Schované žampiony
Schované žampiony
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská Velikonoční buchta
Sicilská Velikonoční buchta
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silvestrovské sušenky
Silvestrovské sušenky
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact