• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 300
      g vepřové maso (Skopové maso)
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžíce máslo
    • nudle (Na těsto)
  • Omáčka
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu, vykrajujeme tenká kolečka o průměru 5-7 cm. Doprostřed kolečka vložíme maso a zmáčkne jako taštičku. Okraje řádně přimáčkneme, aby se při vaření neotevřely.
2
Vaříme pozvolna v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Z první várky vařených pelmení odebereme 0,5 litru vývaru. Přidáme ingredience pro omáčku a 15 minut provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně II.

Sibiřské pelmeně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaruna | 1. 2. 2011 16:17

    PaneJjiří, tak jak tady popisujete pelmeně, přesně tak jsme je ochutnali u ruských přátel, ale místo omáčky jsme k nim měli velmi hustou lehce osolenou zakysanou smetanu. Bylo to také výborné.

  • Jiří | 15. 1. 2007 21:36

    pelmeně podle mé matky která pocházela ze sibiře.Těsto jako v předešlém receptu.jako náplň pomeleme hovězí a vepřové maso spolus cibulí,a stroučkem česneku, osolíme opepříme a necháme přes noc uležet.žádná omáčka,smíchá se trocha hořčice s majonézou a podle chuti trochu octa v tom pelmeně namáčíme a je to výborné

  • Nuf | 10. 9. 2004 18:50

    Aspon jeden recept na pelmene - mno, ale lidi, nedavejte tam kmin, ten tam nema co delat - a ta omacka? Kdepak s tim by to Rusove nejedli. Budto na uvarenejch pelmenich nechte rozpustit maslo, nebo na ne kydnete kysanou smetanu, s nicim jinym se nejedej - no vlastne nekdo si na ne dava ocet, ale to bych nezral :) Tak at chutnaj!PS: je to asi nejlepsi jidlo na zmrazeni (vzniklo v oblasti kde se primarne mrazilo a uchovavalo na dlouhe poute lovcu sibirskou stepi) takze si to nadelejte dopredu, nacpete mrazak a budete mit vzdy pojistku pro pripad, ze neni co do huby.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kmín Máslo Masox Mleté maso - hovězí Nudle Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Mazané řízky

Mazané řízky

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí směs v bramborové kaši

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Kuřecí maso na houbách se smetanou

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

191
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
31
Domácí krtkův dort na plechu
Domácí krtkův dort na…
26
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
25
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact