• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 300
      g vepřové maso (Skopové maso)
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžíce máslo
    • nudle (Na těsto)
  • Omáčka
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu, vykrajujeme tenká kolečka o průměru 5-7 cm. Doprostřed kolečka vložíme maso a zmáčkne jako taštičku. Okraje řádně přimáčkneme, aby se při vaření neotevřely.
2
Vaříme pozvolna v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Z první várky vařených pelmení odebereme 0,5 litru vývaru. Přidáme ingredience pro omáčku a 15 minut provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně II.

Sibiřské pelmeně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaruna | 1. 2. 2011 16:17

    PaneJjiří, tak jak tady popisujete pelmeně, přesně tak jsme je ochutnali u ruských přátel, ale místo omáčky jsme k nim měli velmi hustou lehce osolenou zakysanou smetanu. Bylo to také výborné.

  • Jiří | 15. 1. 2007 21:36

    pelmeně podle mé matky která pocházela ze sibiře.Těsto jako v předešlém receptu.jako náplň pomeleme hovězí a vepřové maso spolus cibulí,a stroučkem česneku, osolíme opepříme a necháme přes noc uležet.žádná omáčka,smíchá se trocha hořčice s majonézou a podle chuti trochu octa v tom pelmeně namáčíme a je to výborné

  • Nuf | 10. 9. 2004 18:50

    Aspon jeden recept na pelmene - mno, ale lidi, nedavejte tam kmin, ten tam nema co delat - a ta omacka? Kdepak s tim by to Rusove nejedli. Budto na uvarenejch pelmenich nechte rozpustit maslo, nebo na ne kydnete kysanou smetanu, s nicim jinym se nejedej - no vlastne nekdo si na ne dava ocet, ale to bych nezral :) Tak at chutnaj!PS: je to asi nejlepsi jidlo na zmrazeni (vzniklo v oblasti kde se primarne mrazilo a uchovavalo na dlouhe poute lovcu sibirskou stepi) takze si to nadelejte dopredu, nacpete mrazak a budete mit vzdy pojistku pro pripad, ze neni co do huby.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kmín Máslo Masox Mleté maso - hovězí Nudle Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

Kokosovo-pomerančový koláč

Kokosovo-pomerančový koláč

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Kuřecí prsa po asijsku

Kuřecí prsa po asijsku

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

25
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
24
Tvarohové těsto na slano i sladko
Tvarohové těsto na slano…
23
Drobenkový kakaový koláč s tvarohem
Drobenkový kakaový koláč…
20
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
19
Celerový krém
Celerový krém

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact