• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 300
      g vepřové maso (Skopové maso)
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžíce máslo
    • nudle (Na těsto)
  • Omáčka
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu, vykrajujeme tenká kolečka o průměru 5-7 cm. Doprostřed kolečka vložíme maso a zmáčkne jako taštičku. Okraje řádně přimáčkneme, aby se při vaření neotevřely.
2
Vaříme pozvolna v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Z první várky vařených pelmení odebereme 0,5 litru vývaru. Přidáme ingredience pro omáčku a 15 minut provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně II.

Sibiřské pelmeně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaruna | 1. 2. 2011 16:17

    PaneJjiří, tak jak tady popisujete pelmeně, přesně tak jsme je ochutnali u ruských přátel, ale místo omáčky jsme k nim měli velmi hustou lehce osolenou zakysanou smetanu. Bylo to také výborné.

  • Jiří | 15. 1. 2007 21:36

    pelmeně podle mé matky která pocházela ze sibiře.Těsto jako v předešlém receptu.jako náplň pomeleme hovězí a vepřové maso spolus cibulí,a stroučkem česneku, osolíme opepříme a necháme přes noc uležet.žádná omáčka,smíchá se trocha hořčice s majonézou a podle chuti trochu octa v tom pelmeně namáčíme a je to výborné

  • Nuf | 10. 9. 2004 18:50

    Aspon jeden recept na pelmene - mno, ale lidi, nedavejte tam kmin, ten tam nema co delat - a ta omacka? Kdepak s tim by to Rusove nejedli. Budto na uvarenejch pelmenich nechte rozpustit maslo, nebo na ne kydnete kysanou smetanu, s nicim jinym se nejedej - no vlastne nekdo si na ne dava ocet, ale to bych nezral :) Tak at chutnaj!PS: je to asi nejlepsi jidlo na zmrazeni (vzniklo v oblasti kde se primarne mrazilo a uchovavalo na dlouhe poute lovcu sibirskou stepi) takze si to nadelejte dopredu, nacpete mrazak a budete mit vzdy pojistku pro pripad, ze neni co do huby.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kmín Máslo Masox Mleté maso - hovězí Nudle Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

174
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
81
Indický chléb (Naan / Chapati)
Indický chléb (Naan /…
77
Zapékané těstoviny s cuketou
Zapékané těstoviny s…
57
Piškotová roláda s nutellou
Piškotová roláda s…
45
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

Překvapivé přiznání »Řachandy« Pfauserové: Dceru (2) kojím víc než dřív!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact