• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g filety z mořského ďasa
    • 400
      g telecí maso brzlík
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta lístky
    • koriandr
    • bazalka
    • jarní cibulka
    • 8
      ks ředkvička
    • sůl
  • Na sečuánskou omáčku:
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce sezam bilý

Postup přípravy receptu

1
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak krátce povařte, nechte vychladnout a odstraňte blány a cévky. Rybí filety vložte do parního hrnce a vařte 10–12 minut. Zprudka opečte kousky brzlíku, nakrájeného na asi 50gramové porce.
2
Lilky grilujte v celku, otáčejte a průběžně polévejte kokosovým mlékem. Když lilek změkne, oloupejte jej a dužninu najemno nakrájejte a smíchejte se zbytkem kokosového mléka a osolte.
3
Sečuánskou omáčku připravte ze sečuánského pepře (drcené tobolky žlutodřevu peprného, také nazývaného fagara – není spřízněn s černým pepřem), oleje, sójové omáčky, medu a bílého sezamu. Filety podávejte na lůžku z nudliček jarní cibulky, lístků máty, koriandru a bazalky, zalitém sečuánskou omáčkou. Zvlášť podávejte kousky brzlíku a lilkové pyré. Ozdobte na kroužky nakrájenou ředkvičkou a mladou cibulkou. „Tady je umění správně vyvážit chutě, aby vytvořily kompaktní harmonii. K zapití se výborně hodí mrkvový džus,“ radí Shahaf. „Jako příloha jsou ideální asijské sezamové krekry, ale v obchodech seženete i obdobné evropské.“
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

PHO

PHO

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Ryby Grilování & BBQ
Maso Telecí Grilování Rybí Červen Večeře Pečení Grilování Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Filety Jarní cibulka Kokosové mléko Koriandr Lilek Máta Med Olej Pepř mletý Ředkvička Sezam Sojová omáčka Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Výborné buchty

Výborné buchty

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

Crepes suzette - palačinky po…

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

65
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
22
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče
21
Buřty na pivu
Buřty na pivu
17
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schované žampiony
Schované žampiony
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact