• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Shepherd´s pie
Napište svůj komentář k receptu

Shepherd´s pie

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shepherd´s pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g bramborová kaše z brambor typu C
    • 50
      g kukuřice
    • 50
      g mražený hrášek
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g jehněčí maso mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • rozmarýn
    • tymián
    • 150
      ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

1
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kolečka. Zpěňte na oleji do hnědnutí okrajů. Přidejte prolisovaný česnek, jehněčí maso, osolte a opepřete. Opékejte minut a a zaprašte moukou. Chvíli míchejte a přidejte rajčatový protlak. Nechte asi minutu karamelizovat. Podlijte vývarem a dochuťte worchesterem, rozmarýnem a tymiánem. Duste 10-12 minut do zhoustnutí omáčky. Vmíchejte kukuřici a hrášek a směs rovnoměrně nandejte do zapékací misky. Na maso rozprostřete bramborovou kaši. Tu dotáhněte až do okrajů, aby bublající maso během pečení neprskalo ven. Pečte 25 minut dozlatova, před podáváním nechte zchladnout (asi 15 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Mini Shepherd´s Pies

Mini Shepherd´s Pies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Pokrmy Z brambor Jehněčí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bramborová kaše Česnek Cibule Drůbeží vývar Hladká mouka Jehněčí maso Kukuřice Mražený hrášek Mrkev Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Rozmarýn Sůl Tymián Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Nejjednodušší panenka

Nejjednodušší panenka

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Rohlíčky a pletýnky

Rohlíčky a pletýnky

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
22
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
21
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
20
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu  se syny Krampola!

Teniskožrout promluvil o nedůstojných tahanicích: Dohoda o pohřbu se syny Krampola!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Sezamový nudlový salát
Sezamový nudlový salát
Sezamový sen
Sezamový sen
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
  • Recepty.cz
  • Shepherd´s pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact