• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Sépiové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hrubá mouka
    • vejce
    • 1
      lžička olej
    • sépiové barvivo

Postup přípravy receptu

1
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká.
2
Na vál nebo do misky si nasypeme cca 100-120 gramů hrubé mouky (lze použít i polohrubou), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme sépiové barvivo (inkoust). Barviva přidáváme podle toho, jak chceme mít intenzivní barvu těstovin. Vyrábí se v podobě prášku nebo v podobě kapek.
3
Pokud budeme těstoviny vařit hned po vyrobení, můžeme je i lehce osolit. Pokud je chceme skladovat, nesolíme a nebo minimálně, aby netáhly vlhkost. Olej přidáváme proto, aby se nám s těstem lépe pracovalo, ale nutnost to také není.
4
Mouku s vejcem a barvivem, případně olejem a solí smícháme a postupným přisypáváním a podsypáváním vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 10-15 minut odležet ve fólii, aby neokorávalo. To pak na pomoučněném stole vyválíme, během válení těsto otáčíme a podsypáváme. Vyválené placky před krájením necháme na utěrce krátce proschnout, aby se při krájení nelepily na nůž. Poté pokrájíme na požadované tvary: široké nudle, nudličky, flíčky..., použít můžeme pochopitelně i strojek pro přípravu těstovin.
5
Pokud budeme chtít těstoviny skladovat, necháme je před uzavřením do sklenice nebo krabičky zcela proschnout.
6
Vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody, stejně jako klasické těstoviny. Doba vaření dle druhu těstovin.
7
Těstoviny podáváme jak k masovým minutkám, rybám, krevetám... tak i zeleninovým směsím z rajčat, paprik, hub...
8
Sépiovým barvivem (inkoustem) se dá obarvovat například i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Olej Sépiové barvivo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Nutella roláda

Nutella roláda

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

625
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
185
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
109
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
89
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
44
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
Serník
Serník
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…
Severoafrická cizrnová polévka
Severoafrická cizrnová polévka
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact